ایران و بایدن چگونه مذاکره خواهند کرد؟
از تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱، موعد منصوب شدن بایدن به ریاست جمهوری آمریکا، تا ۱۸ ژوئن، ۲۰۲۱، که زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران است، ایران تلاش میکند اوضاع داخلی اش را در راستای ورود به پیچیدگیهای داخلی و خارجی بزرگ، آماده کند.
الشرق الاوسط در مطلبی به قلم مصطفى فحص نوشت: از تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱، موعد منصوب شدن بایدن به ریاست جمهوری آمریکا، تا ۱۸ ژوئن، ۲۰۲۱، که زمان انتخابات ریاست جمهوری ایران است، ایران تلاش میکند اوضاع داخلی اش را در راستای ورود به پیچیدگیهای داخلی و خارجی بزرگ، آماده کند.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: هنوز چگونگی روابط ایران با رئیس جدید کاخ سفید، مشخص نیست و این مساله مرهون اعلام اسامی کابینه بایدن است. در این میان، با وجود خوش بینی تهران در مورد انتخاب بایدن، اینطور که به نظر میرسد، ایرانیها در تعامل با تیم بایدن، با یک جریان اوبامایی مواجه نمیشوند. از این رو، ایران به دنبال نزدیک شدن به گزینههایی است که با آنچه در مرحله مذاکره با دولت اوباما در پیش گرفته بود، متفاوت باشد و اولین نشانه حرکت ایران به سمت سخت گیری در پروندههای مذاکره اش آن است که بار دیگر پرونده هستهای را در شورای امنیت ملی مطرح کند.
این در حالی است که جریان اصولگرا تلاش میکند با بر عهده گرفتن پرونده هسته ای، راه را به روی حسن روحانی و تیم مذاکره کننده اش در ماههای آخر ریاست جمهوری وی، ببندند، تا دولت روحانی فرصتی برای گشودن روزنهای در دیواره رابطه با واشنگتن و فراهم کردن زمینه برای مذاکره با دولت جو بایدن نداشته باشد، بویژه آنکه روحانی بارها از انتخاب بایدن بعنوان فرصتی برای ترمیم روابط با واشنگتن سخن گفته است.
نگرانی ایران از مرحله پیش رو، این کشور را به سمت سخت گیری سوق داده است که این سخت گیری را در شروط تعیین شده برای هر گونه مذاکره میبینیم و چه بسا این شروط، به نحوی با هدف عقب نشینی آمریکا از شروط پمپئو باشد.
به نظر میرسد شروط اعلام شده ایران، با هدف افزایش اتحاد داخلی در برابر شیطان بزرگ بوده است.
بر این اساس، تیم بایدن قطعا تجربه اوباما در مورد نرمش با تهران تا درجه تسلیم خواستههای آنها شدن را تکرار نمیکند، همانطور که سخت گیری شدید ترامپ از طریق اعمال تحریمها را نیز صلاح نمیداند. در این شرایط، خطر داخلی که تهران در رابطه با بایدن با ان مواجه است، این مساله است که مذاکرات با دولت جدید آمریکا منحصر به پرونده هستهای نشود و احتمالا به پروندههای داخلی ایران در خصوص حقوق بشر و نیز پروندههای خارجی اش در حمایت از نیروهای نیابتی خود در منطقه مرتبط شود.
دیدگاه تان را بنویسید