فعال سیاسی اصولگرا درباره نحوه برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ توضیحاتی ارائه داد.

اظهارات کنعانی مقدم درباره انتخابات ۱۴۰۰
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز  در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:  در تبصره دوم از ماده ۳۵  قانون جامع انتخابات جدید که به مجلس ارائه شده نکته‌ای که درباره احزاب بیان شده مبنی بر اینکه هر نامزد انتخاباتی باید ۵ نفر مشاور را به شورای نگهبان معرفی کند تا در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی بتوانند درباره برنامه نامزد‌ انتخاباتی به شورای نگهبان توضیح دهند. در تبصره ۲ این قانون آمده افرادی که از سوی احزاب معرفی می‌شوند دیگر نیازی به این ۵ نفر ندارند.

او با اشاره به مفاد  قانون قبلی انتخابات مبنی بر اینکه مردم می‌توانند هم به احزاب و هم به لیست رای دهند، گفت: چون این اصلاحیه قانون قبلی بوده، آن موارد هنوز بر سر جای خود باقی است، این ماده این بود که خانه احزاب پیشنهاد کرده بود احزاب لیست خود را ارائه دهند و مردم هم به صورت لیستی و هم به صورت فردی لیست دهند، در این صورت خانه احزاب موضوع نظارت بر انتخابات را هم دنبال می‌کند؛ اما این موضوع پذیرفته نشد، زیرا نظارت بر انتخابات جزو وظایف شورای نگهبان بود. قانون قبلی به مجلس رفت و به تصویب هم رسید، اما بعد دولت یک لایحه برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد و مجلس هم طرحی را ارائه داد که الان هم در مجلس در حال بررسی است.

فعال اصولگرا در پاسخ به این سوال که خانه احزاب برای پررنگ شدن نقش احزاب در انتخابات چه برنامه‌ای دارد؟ گفت: پیشنهاد ما هم به مرکز پژوهش‌های مجلس و هم به وزارت کشور این بود که انتخابات را دو مرحله‌ای برگزار کنیم، یعنی در مرحله اول انتخابات در درون احزاب شکل بگیرد و در مرحله بعد افرادی که درون احزاب رای آوردند تحت عنوان نامزد‌های احزاب به مردم معرفی شوند، مزیت این موضوع این است که در صلاحیت افراد دقت نظر بیشتری صورت خواهد گرفت و به این صورت همه بتوانند ثبت نام کنند و بعد احزاب از افرادی که احتمال برنده شدن بیشتری دارند حمایت کنند.

کنعانی مقدم اضافه کرد: این امری بود که ما هم برای انتخابات ریاست جمهوری و هم مجلس پیشنهاد دادیم، یعنی فردی که از احزاب نامه دارد و مورد تایید احزاب و گروه‌های سیاسی است صرفا حق ثبت نام در انتخابات دارد، نه اینکه هر کسی که از راه رسید بتواند ثبت نام کند و نامزد شود.

دبیرکل حزب سبز درپاسخ به این سوال که آیا اینگونه برگزاری انتخابات شبیه به انتخابات آمریکا نیست؟ گفت: یک مقدار شباهت دارد، البته ما موضوع انتخابات استانی را هم مطرح کرده بودیم که اگر احزاب قوی داشته باشیم یک نماینده در مجلس شورای اسلامی در استان خودش می‌تواند حداکثر آرا را داشته باشد، یعنی نمایندگان هر شهرستان باید در ابتدا در انتخابات شهرستان خود حداکثر آرا را به دست بیاورند و بعد در انتخابات استان شرکت کند؛ البته این به تصویب نرسید.

این عضو خانه احزاب درباره استعفای مهدی کروبی از ریاست حزب اعتماد ملی هم گفت: خانه احزاب در استعفای کروبی صرفا می‌تواند در جهت دفاع از حقوق صنفی احزاب در برخی از موارد ورود پیدا کند، به این طریق که او در کمیسیون ماده احزاب دو نماینده دارد که از طریق آن‌ها می‌تواند از حقوق احزاب دفاع کند.