بیانیه شبکه چهار در پی سخنان جنجالی یک روحانی در تلویزیون
سخنان عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مناظره زنده برنامه «زاویه» و واکنش ها به آن، انتشار بیانیه ای از سوی روابط عمومی شبکه چهار سیما را به دنبال داشت.
سخنان احمد جهان بزرگی عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که مدعی شده بود:"مسئولی مینشیند خانه و ممکن است پای منقل باشد و سر نمیزند به این طرف و آن طرف ببیند در مملکت چه می گذرد، حتی وزرایش نمی توانند با او تماس بگیرند، مسئول است؟" بازتاب گسترده ای داشت و با واکنش شدید مقامات دولتی مواجه شد و کار تا جایی پیش رفت که دولت تصمیم گرفت از صداوسیما شکایت کند.
بیانیه شبکه چهار
به گزارش ایسنا؛ در پی این ماجرا روابط عمومی شبکه چهار سیما بیانیه ای صادر و به حواشی واکنش نشان داد. در متن این بیانیه رسمی که سخنان حجت الاسلام جهان بزرگی در برنامه چهارشنبه شب «زاویه» شبکه چهار، «غیرمنصفانه» و «غیرحرفه ای» خوانده شده، آمده است:
««گفتگو» میراث بزرگان اندیشه و تنها ابزار اصلاح و پیشبرد جامعه است و بر همگان، خصوصا اصحاب قلم و اندیشه، واجب است تا از گفتگو و آداب آن مراقبت کنند. اتفاق ناخوشایندی که به وسیله مهمان برنامه زاویه و برخلاف رویه این برنامه رخ داد، مخالف صریح فرمایشات رهبری مبنی بر حفظ حرمت مسوولان نظام بود و با سیاست های کلی شبکه چهار، مبنی بر توسعهٔ ادب و آداب گفتگو، در تضاد کامل قرار داشت.
به همین منظور شبکه چهار وظیفه خود میداند که از سخنان نادرست مهمان برنامه تبری جوید و صراحتاً آن را مخالف اهداف رسانه ملی و شبکه چهار در توسعه گفتگوی مومنانه، منصفانه و مودبانه میداند.
امیدواریم دیگر شاهد چنین رفتارهایی از سوی مهمانان برنامههای زنده نباشیم تا خدای ناکرده عرصه گفتگو تنگتر نشود و شکاف های فکری و اجتماعی بیش از این نگرد.
در این میانه نکته مهم آنکه همان طور که بارها اعلام شده، مسوولیت اظهارنظر مهمانان و کارشناسان برنامه زنده بر عهده خود آنهاست همان چیزی که مجری برنامه به درستی صراحتا در پایان برنامه بر آن تاکید کرد و مدیران و برنامه سازان پیش از برنامه همواره کارشناسان را به اتقان در سخنان، رعایت انصاف، اخلاق، نقد سازنده و دلسوزانه توصیه کرده و می کنند. این صحبت ها نه تنها مورد تایید رسانه ملی نیست، بلکه آن را مغایر فضای نقد منصفانه و اخلاقی می داند.
قطعا سخنان حجت الاسلام جهان بزرگی خلاف مصالح کشور و منویات رهبر انقلاب (مدظله العالی) است و میبایست آن را جبران کنند تا ابزاری در دست دشمنان قسم خورده این نظام مقدس نشود.»
گفتنی است؛ پیش از این سخنان حجت الاسلام جان بزرگی با واکنش مقامات دولتی مواجه شده بود.معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرده بود که به دنبال پخش صحبت های توهین آمیز نسبت به رییس جمهور و وزرای دولت در یکی از برنامه های تلویزیونی صدا و سیما از این سازمان و کلیه عوامل پخش این برنامه شکایت خواهد کرد. همچنین نمایندگان قوه مجریه در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما در نامهای به رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما خواهان پیگیری موضوع و بررسی نحوه جلوگیری از چنین اقداماتی در برنامهها شدند.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری هم در توئیتی نوشته بود: هر چه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک میشویم توهین به رئیسجمهوری و تخریب دولت افزایش مییابد، این روش غیراخلاقی که با آموزههای دینی ما مغایر است، برای توهینکنندگان محبوبیت نمیآورد، از عزم و اراده رئیسجمهوری و دولت برای تلاش بیشتر در این شرایط سخت و خدمت به مردم نمیکاهد. او ادامه داد: میثاق همه ما در حکمرانی قانون اساسی است، مردم از تنش و توهین و جنجال خسته شدهاند. وی تصریح کرد: برای حل مشکلات کشور نیاز به تعامل و همافزایی داریم، تبلیغات و دخالت در امورات و وظایف دیگران، راهگشا نیست.
علی ربیعی سخنگوی دولت هم در واکنش به پخش برنامهای حاوی توهین به رئیس جمهور، وزرای دولت و مسئولین کشور در صدا و سیما در توییتر نوشت: وقتی کلیپی از یک برنامه تلویزیونی حاوی توهین به رئیس جمهور را دیدم، نمیدانم چرا بیاختیار فراتر از آن توهین، حرمت این کلمات به ذهنم خطور کرد: دهه فجر ، روحانیت ، پژوهشگاه، اندیشه اسلامی و صدا و سیما به منزله دانشگاه .
در باب علل زوال اخلاق و سیاست ، شنبه خواهم نوشت.
دیدگاه تان را بنویسید