فارس/ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با همتای آذربایجانی با بیان اینکه سقفی برای همکاری‌های فیمابین قائل نیستیم، آمادگی بخش‌های مختلف اقتصادی در ایران برای حضور فعال در پروژه‌های اقتصادی جمهوری آذربایجان را اعلام کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدار با مقامات جمهوری آذربایجان، با «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه این کشور دیدار و در خصوص موضوعات مهم مورد علاقه دو کشور در حوزه‌های مختلف دوجانبه و منطقه گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ابراز خرسندی از حضور در جمهوری آذربایجان در زمان پس از آزادی سرزمین‌های اشغالی این کشور و ادای احترام به قربانیان جنگ خصوصا غیرنظامیان، با خانواده‌های آنان ابراز همدردی کرده و مرحله جدید را برهه مهمی برای کمک به برقراری صلح و ثبات در منطقه و برای منافع همه طرف‌ها ارزیابی کرد.

ظریف هدف از سفر به منطقه و آغاز آن از باکو را تلاش و مساعدت برای برقراری صلح و آرامش عنوان و از اینکه دیدارهای فشرده مقامات جمهوری آذربایجان و کشورمان در ماه‌های اخیر در سطح مناسبی گسترش یافته است ابراز خرسندی کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال و گسترده در بازسازی مناطق آزاد شده که در مرزهای مشترک دو کشور نیز واقع شده است، به گفت‌وگوهای نتیجه بخش دو کشور در اجلاس اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور اشاره و دیدگاه اعلام شده از سوی رئیس جمهور آذربایجان در دیدار امروز را بیانگر عزم جدی دو کشور برای همکاری‌ها عنوان کرد.

* سقفی برای همکاری‌های فیمابین قائل نیستیم

ظریف با اعلام اینکه سقفی برای همکاری‌های فیمابین قائل نیستیم، آمادگی همه جانبه بخش‌های مختلف اقتصادی در ایران برای حضور فعال در پروژه‌های اقتصادی جمهوری آذربایجان را اعلام و برقراری آرامش در منطقه را فرصت بزرگی برای همکاری‌های دو کشور در زمینه ترانزیت و فعال سازی کریدورهای شرق- غرب و شمال- جنوب برشمرد.

* قدردانی از مواضع ایران در سطوح عالی و مردمی در قبال تمامیت ارضی و حق حاکمیت جمهوری آذربایجان

جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار مناسبات دو کشور را برپایه دوستی و مشترکات تاریخی و فرهنگی خواند و از مواضع جمهوری اسلامی ایران در سطوح عالی و مردمی در قبال تمامیت ارضی و حق حاکمیت این کشور قدردانی کرد.

وی با اشاره به تبادل هیأت‌های بلندپایه بین دوکشور،  توسعه مناسبات اقتصادی را به عنوان یکی از اولویت‌های مهم در روابط دو کشور ارزیابی کرد و برگزاری نشست اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را بیانگر این مهم دانست.

همکاری‌های دو کشور در حوزه خزر، موضوعات فرهنگی، همکاری‌ها در حوزه آب، حمل و نقل و حوزه‌های بین‌المللی و همکاری‌های ٣ جانبه با ترکیه، از دیگر موضوعات مورد گفت‌وگو و تبادل نظر وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در این دیدار بود.

به گزارش فارس، ظریف پیش از این نیز با «الهام علی‌اف» رئیس جمهور آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرده بود. علی‌اف در دیدار ظریف با برشمردن پروژه‌های اقتصادی بین دو کشور، از حضور شرکت‌های ایرانی در بازسازی قره‌باغ استقبال کرد و با ابراز خرسندی از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص ابتکار ۶ جانبه، این پیشنهاد را به نفع صلح و منافع مشترک در منطقه ارزیابی کرد. 

ظریف شب گذشته در بدو ورود به باکو در جمع خبرنگاران گفت: روز دوشنبه در دیدار با مقامات آذری درباره بازسازی و وضعیت قره باغ و همکاری برای حفظ ثبات در این جا صحبت خواهیم کرد. خشنود هستیم کشور و ملت برادر ما آذربایجان سرزمین‌های خودش را به دست آورده و امروز سرزمین‌های آذری در اختیار مردم آذربایجان است و علاقه‌مندیم کمک کنیم که هر چه زودتر ساکنان سرزمین‌های آزاد شده به محل اقامت خود برگردند. اینها خویشان ما هستند و در این زمینه گفت‌وگو خواهیم کرد.علاوه بر این درباره مسائل مربوط به ترانزیت و کریدور شمال - جنوب و شمال - غرب با دوستان آذری گفت‌وگو خواهیم کرد.

به گزارش فارس، این نخستین سفر ظریف به جمهوری آذربایجان پس از درگیری اخیر بین این کشور و ارمنستان است. ظریف قرار بود آذر ماه به باکو و مسکو سفر کند که به خاطر شرکت در جلسات مربوط به بودجه در هیأت دولت به تعویق افتاد. پس از آن نیز وزیر خارجه جمهوری آذربایجان به تهران آمد و با ظریف و دیگر مقامات ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این مدت نیز معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان دو سفر به ایران داشت که در آخرین سفر نیز چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران برگزار شد.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره سفر ظریف به باکو نیز بیان کرد: جمهوری آذربایجان یکی از همسایگان پر اهمیت برای ماست. قرار بود این سفر چند هفته قبل انجام شود که به دلیل بررسی بودجه در دولت به تعویق افتاد. این سفر در زمان بسیار درستی انجام می‌شود و سفرهایی از سوی دوستان خودمان از جمهوری آذربایجان به ایران داشتیم. تفاهم‌های بسیار عمیق و جدی در حوزه مسائل مرزی و همکاری‌های اقتصادی و تجاری و سیاسی بین دو طرف صورت گرفته است.

وی یادآور شد: سفر ظریف برخی دوجانبه و برخی منطقه‌ای است که بتوانیم ان‌شاءالله مرحله گذار را به سمت صلح پایدار با احقاق حقوق حقه همه طرف‌ها به ویژه آزادی همه شهرهای اشغالی جمهوری آذربایجان داشته باشیم. منطقه ما نیازمند مراودات دوجانبه و منطقه‌ای است. این سفر تاریخی خواهد بود.