عکاس امام و انقلاب درگذشت
فارس/ «رضا هوشور» صاحب عکاسی قدس در سن ۷۲ سالگی دار فانی را وداع گفت.
«رضا هوشور» صاحب عکاسی قدس که در جریان انقلاب اسلامی عکسهای بسیاری حتی از پرتره حضرت امام(ره) ثبت کرده بود، روز ۲۲ بهمن امسال در سن ۷۲ سالگی دار فانی را وداع گفت.
حمید داودآبادی، نویسنده دفاع مقدس با تأیید این خبر گفت: با شماره که تماس گرفتم، جوانی از آن سوی تلفن با بغض خبری داد که خشکم زد: بابا طبق روال همه ساله، رفت راهپیمایی ۲۲ بهمن و بیعتش را با رهبر و انقلاب تجدید کرد، به خانه که آمد رو به قبله خوابید که استراحت کند و ... بر اثر عارضه قلبی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
حاج رضا هوشور هنرمند بزرگی بود که عکسهای اختصاصی او از حضرت امام خمینی و دیگر شخصیتها و شهدای انقلاب و دفاع مقدس، برای شیفتگان انقلاب فراموش ناشدنی است.
داودآبادی درباره خاطرات خود از حضور در عکاسی قدس اظهار داشت: آن روزها که نه اینترنتی بود و نه کامپیوتر و نه چاپ و بنر، «عکاسی قدس» حوالی میدان بهارستان پشت ساختمان مجلس، جایی بود که دهه ۶۰ پاتوق خیلیها از جمله ما جوانان پرشوری بود که به دنبال تصاویر ناب از امام و شهدا بودیم.
او افزود: یادش بخیر، با شهیدان نادر و کیوان محمدی، مصطفی کاظم زاده، علی مشاعی، حسین نصرتی و ... آن روزها پاتوقمان آنجا بود.
عکسهای جدید امام و شخصیتها از جمله هاشمی رفسنجانی، مشکینی، موسوی اردبیلی و شهیدان بهشتی، رجایی، باهنر، چمران و دیالمه را که عکسبرداری آنها غالباً کار خودش بود، به قیمت هر قطعه عکس با سایز ۹ در ۱۲ سانتی متر، ۴۰ ریال میخریدیم.
متأسفانه حاج رضا هوشور را کمتر عکاسی میشناسد. برای گفتوگو درباره او با بیش از ۲۰ عکاس پیشکسوت تماس گرفتیم اما یا او را نمیشناختند یا صرفاً نام آتلیه قدس را شنیده بودند.
**آتیله هوش ور معروف بود
سیدعباس میرهاشمی، دبیر پیشین انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس در این باره گفت: شخص ایشان را نمیشناختم اما آتلیهاش به واسطه عکسهایی که میفروخت، مشهور بود. از عکاسان پیشکسوت، مرحوم منوچهر یگانهدوست ایشان را خوب میشناخت.
**خاطراتی برگرفته از نماز جمعه های اوایل انقلاب
رضا مرادآبادی عکاس پیشکسوت مطبوعات هم درباره زندهیاد هوشور گفت: او را از نمازجمعههای اوایل انقلاب میشناختم. من آن زمان برای روزنامه تهرانتایمز عکاسی میکردم. ایشان اما برای آتلیه خودش عکس میگرفت و برای رسانه خاصی عکاسی نمیکرد، با این حال در تمام نمازجمعهها حضور داشت تا عکاسی کند. آتلیه قدس هم رفته بودم اما خاطره خاصی از آن ندارم.
**عکاسی به عشق انقلاب
بهرام محمدیفرد عکاس انقلاب و دفاع مقدس هم در این باره گفت: یادم است آقای هوشور همیشه یک ساک پلاستیکی کوچک به همراه داشت که دوربینش را در آن میگذاشت و هر جایی که شخصیتها میآمدند ـ مانند نمازجمعه ـ حضور مییافت و از آنها عکس پرتره میگرفت. بعد عکسها را در اندازه ۹ در ۱۲ سانتیمتر چاپ و تکثیر میکرد و به صورت عمده برای شهرستانها میفروخت و به صورت تکی هم در آتلیه خودش یا مقابل دانشگاه تهران میفروخت. البته به دنبال منافع مادی نبود و بیشتر انگیزه خدمت داشت و این کار را به عشق انقلاب انجام میداد.
وی افزود: با اینکه در این راه اذیت هم میشد، چون مانند ما وابسته به روزنامه و خبرگزاری نبود و هر جایی نمیتوانست حضور یابد، مثلاً نزد امام(ره) فقط یکی دو بار توانست بیاید و عکاسی کند، با این حال شوق عکاسی از شخصیتهای انقلاب را داشت و در نمازجمعه که سختگیری کمتری بود، از چهرههای مورد نظرش عکس میگرفت.
محمدیفرد در پایان یادآور شد: آتلیه قدس ابتدا در میدان بهارستان بود اما بعدها به پل چوبی کنار مسجد نقل مکان کرد. گاهی از آنجا رد میشدم و از دور ایشان را میدیدم اما جای پارک نبود که توقف کنم و از نزدیک عرض ادب کنم. خدا ایشان را رحمت کند که همیشه دنبال خدمت بود.
دیدگاه تان را بنویسید