به اسم دیپلماسی نمیتوان جنگ کرد
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تأکید کرد: ما هیچ گفتوگوی دوجانبهای با آمریکا نداریم و تا زمانی که آمریکا مسیر خود را اصلاح نکند، تغییری در سیاست ایران ایجاد نمیشود.
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی ایران را عامل اتفاقی میداند که در کشتی این کشور در خلیج فارس رخ داده، با بیان اینکه این اتهامات را قویا رد میکنم، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی مبنای تمام ناامنیها و بیثباتیها در منطقه است و این فرافکنیها کاملا خط روشنی دارد.
او ادامه داد: خلیج فارس و دریای عمان حوزههای امنیتی بلافصل ما هستند و ما اجازه نمیدهیم که با اینگونه اظهارات و مسائل آنها در این منطقه هراسافکنی کنند. او با تأکید بر اینکه اینگونه اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی فرافکنی است، خاطرنشان کرد: اقدامات مشکوک دیگری نیز رژیم صهیونیستی آغاز کرده است که ما اینگونه اقدامات را رصد میکنیم و آنها بهخوبی میدانند که پاسخ ما در برابر هرگونه اقدامی همواره دقیق و محکم است. خطیبزاده همچنین ادامه داد: ما این اتهامزنیها را قویا رد میکنیم و تأکید بر آن داریم که رژیم صهیونیستی منشأ ناامنی و بیثباتی در منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه نشست خبری خود درباره اخبار منتشرشده مبنی بر اینکه ایران پیشنهاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برگزاری نشست غیررسمی بین ایران و گروه 1+4 با حضور آمریکا را رد کرده، گفت: آنچه در این زمینه مطرح شده بود، همان پیشنهاد آقای بوررل بود. ما مواضع جمهوری اسلامی ایران را بهروشنی، صریح و کامل اعلام کردهایم و هیچ تغییری در آن صورت نگرفته است.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: مسیری که آمریکا باید طی کند، مسیر عبور از سیاستهای غلط دولت قبلی آمریکاست؛ اما متأسفانه تا به امروز در عمل هیچ تغییری در سیاستهای ضدانسانی آمریکا ازجمله درباره بحث تحریمها و اعمال فشار حداکثری به ایران صورت نگرفته است. او ادامه داد: آمریکاییها تا امروز رسما موضوع بازگشت به تعهدات خود را اعلام نکردهاند و کشورهای اروپایی نیز همچنان در نقض تعهدات خود ذیل برجام به سر میبرند.
باید به تعهدات خود ذیل قطعنامه 2231 عمل کند
او ادامه داد: پیشنهادی برای برگزاری نشست غیررسمی از سوی آقای بوررل رسیده بود، این پیشنهاد بدون زمان خاصی از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده بود و ما همانطور که قبلا گفته بودیم، تأکید بر این موضوع داریم که مسیری که باید طی شود، مسیر روشنی است و اگر آمریکا میخواهد در کنار میز برجام جایی داشته باشد، باید به تعهدات خود ذیل قطعنامه 2231 سازمان ملل عمل کرده و تحریمها را به صورت مؤثر بردارد. طیکردن این مسیر نیاز به مذاکره و بدهبستان ندارد.
خطیبزاده ادامه داد: دولت آمریکا با یک اشتباه شناختی میخواهد مسیری را که ترامپ در پیشبرد آن موفق نشده بود، با چندجانبهگرایی منفی به جلو ببرد که این هم موفق نخواهد شد. پیشبرد این سیاست از سوی آمریکا جای تأسف دارد و امیدواریم آنها مسیر روشنی را که مشخص است، انتخاب کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ما عمل را با عمل و اقدام را با اقدام پاسخ میدهیم، تصریح کرد: اگر ما رفتار متفاوتی از سوی طرفهای مقابل ببینیم، پاسخ ما نیز متناسب با این رفتار خواهد بود.
این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: در اینجا میخواهم نقطهای را به شرکای اروپایی یادآور شوم و آن این است که مسیر همکاری بهتر از هر مسیری جواب میدهد. مسیر تهدید و اتهامزنی مسیر کارساز و موفقی در برابر ایران نیست؛ بلکه مسیر همکاری متقابل پاسخ میدهد. درصورتیکه آنها به تعهداتشان عمل کنند، ایران نیز فورا پاسخ این موضوع را خواهد داد.
آمریکاییها نمیتوانند به نام دیپلماسی همان گردنکشیهای ترامپ را ادامه دهند
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه با وجود تأکید ایران بر موضوع دیپلماسی و پیگیری امور از طریق گفتوگو و رایزنی چرا ایران از مذاکره با دولت جدید آمریکا طفره میرود و از این امر تاکنون خودداری کرده است؛ درحالیکه شعار اول دولت یازدهم و دوازدهم موضوع حل مشکلات از طریق دیپلماسی بوده است، اظهار کرد: دیپلماسی یک واژه نیست؛ بلکه یک مفهوم است و با اسم دیپلماسی نمیتوان جنگ کرد. با اسم دیپلماسی دولت آمریکا نمیتواند سیاست فشار حداکثری دولت پیشین این کشور علیه ملت ایران را ادامه دهد. آمریکاییها نمیتوانند با اسم دیپلماسی نزدیک به دو ماه تمام مسیرهای ارسال غذا و دارو به ملت ایران را مثل دولت قبلی این کشور مسدود کنند. آمریکاییها نمیتوانند به نام دیپلماسی همان گردنکشیهای دولت قبلی را در زرورق بپیچند و ادامه دهند. امروز وقت عملکردن طرفهای مقابل به تعهداتشان است. او ادامه داد: ایران نهتنها مسیر دیپلماسی را باز کرده؛ بلکه مسیر آن را روشن کرده است. ما سه قدم ساده را برای آنها اعلام کردهایم. اعلام برگشت به تعهداتی که دادهاند، برداشتن مؤثر تحریمها و اینکه بعد از این اقدامات میتوانند به میز برجام بازگردند. خطیبزاده ادامه داد: این مسیر برعکس نیست، آنها نمیتوانند مسیر فشار حداکثری را حفظ کنند و همان گردنکشیهای دولت سابق آمریکا را با شکل و شمایل دیگری ادامه دهند و بعد پشت میز بنشینند و دوباره بخواهند همه چیز را از اول شروع کنند. مسیری که ما گفتهایم، کاملا روشن و مشخص است و احتیاجی به نشستن پشت درهای بسته نیست. تاکنون دولت آمریکا نهتنها مسیر خودش را در برابر ایران اصلاح نکرده؛ بلکه متأسفانه به نظر میرسد که آنها در پی ایجاد مسیرهایی هستند که به نظر خودشان فشار علیه ایران را افزایش دهند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ایران بر موضوع اقدام در مقابل اقدام تأکید کرده و این پاسخ ماست، در بخش دیگری از صحبتهای خود تأکید کرد: ما هیچ گفتوگوی دوجانبهای با آمریکا نداریم و تا زمانی که آمریکا مسیر غلط خود را اصلاح نکند، تغییری در سیاستهای ایران ایجاد نمیشود. تا امروز نزدیک به دو ماه از آغاز کار دولت جدید آمریکا گذشته و دولت بایدن رسما بازگشت به تعهدات خود را حتی در کلام نیز اعلام نکرده است. درحالیکه آنها در کارزار انتخاباتی خود صحبت دیگری میکردند؛ ولی اکنون در عمل با رفتار دیگری روبهرو هستیم.
در برخی حوزهها مسیری که دولت جدید آمریکا طی میکند، بدتر از دولت قبلی است
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اینکه موضع ایران اصولی است و در حوزه عمل تاکنون تفاوتی بین دولت بایدن و ترامپ درباره موضوع برجام و رفع تحریمها مشاهده نکردهایم، تأکید کرد: در سیاست آمریکا درباره ایران هیچ تغییری صورت نگرفته و همانطور که گفتم، در حوزه عمل تفاوتی بین بایدن و ترامپ تا امروز وجود نداشته و چهبسا در برخی حوزهها مسیری که دولت جدید آمریکا طی میکند، بدتر از دولت قبلی است. چنانکه امروز آمریکا خودش در صدور برخی از قطعنامهها علیه ایران پیشقدم میشود و آنها به اشتباه تصور میکنند که چندجانبهگرایی یعنی دور هم جمعشدن برای توطئه.
اتهامزنی صهیونیستها بیاساس است
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه مقامات رژیم صهیونیستی در راستای اتهامزنی خود درباره اتفاقاتی که در کشتی این رژیم رخ داده، به برخی از مطالبی که در روزنامههای صبح ایران منتشر شده، استناد کردهاند، اظهار کرد: شاید اگر این را مبنا قرار دهیم، وقتی رسانههای سرزمین اشغالی را دنبال میکنیم، میبینیم که روزانه از این اتهامزنیها زیاد است و ادعاهای زیادی وجود دارد؛ ولی درباره این موضوع همانطور که پیشازاین گفتم، منشأ این اتهامزنی (رژیم صهیونیستی) خود بیاعتبارترین منبع است و باعث ایجاد بیثباتی و ناامنی در منطقه شده است.
دیدگاه تان را بنویسید