جهانگیری گفته اگر اصلاحطلبان اجماع کنند میآیم
نامه نیوز/ قوامی ظریف را گزینه مناسبی برای اجماع اصلاحطلبان ندانست و در پاسخ به کسانی که روی محبوبیت او حساب میکنند، گفت: فکر میکنم کسانی که میگویند ظریف محبوب است اصلا بین جامعه نیستند.
انتخاب بین نامزدهای احتمالی برای احزاب و جریانهای سیاسی هیچ وقت کار سادهای نبوده است. اکنون که کشور با مشکلات گسترده داخلی و خارجی در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد دست به گریبان است، این امر سختتر هم شده است. به خصوص برای اصلاحطلبان که هم به واسطه حمایت از دولت روحانی و ناکارآمدیهای آن سرمایه اجتماعی خود را تا حد زیادی از دست دادهاند. این جریان سیاسی از یک سو دنبال گزینهای است که مردم را سر شوق آورد و مورد اطمینان باشد. از سوی دیگر باید ویژگیهای لازم برای ریاست جمهور از جمله پتانسیل عبور از فیلتر دستگاههای نظارتی را مد نظر قرار دهد. برای همین است که همچنان لیست بلندبالایی از کاندیداهای احتمالی روی میز است و انتخاب مقدور نیست.
شاهد اینکه همین دیروز محسن هاشمی اعلام کرده بود خودش و اسحاق جهانگیری از جمله گزینههای اصلی حزب کارگزاران هستند. او همچنین گفته بود که این حزب گزینههای غیر حزبی از جمله ظریف، زنگنه و پزشکیان دارد که البته نگاهها به ظریف مثبتتر است!
انتخاب ظریف از سوی کارگزاران قطعا از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا کارگزاران حزب اثرگذاری است و حمایت او از ظریف میتواند آقای وزیر را به گزینه مورد اجماع بدل کند. به خصوص که پیشتر احزابی مثل ندای ایرانیان نیز از وی حمایت کرده بودند. ضمن اینکه ظریف بیش از اصلاحطلبان به اعتدال و توسعه نزدیک است و حمایت از وی به منزله ائتلافی دیگر با این جریان خواهد بود.
البته فعالان سیاسی در جریان اصلاحات خیلی هم این سناریو را قابل تحقق نمیدانند. گذشته از اینکه ظریف تا کنون تمایلی به کاندیداتوری نشان نداده است، بسیاری از اصلاحطلبان او را گزینه مناسبی نمیدانند. به عنوان مثلا ناصر قوامی فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است که او حتی در وزارت خارجه نیز موفق نبوده و با این تفکری که دارد نمیتواند رئیس جمهور خوبی باشد.
قوامی در گفتگو با «نامه نیوز» گفت: «به نظر من احتمال اینکه اصلاحطلبان برای حمایت از آقایان جهانگیری و محسن هاشمی اقدام کنند، بسیار است، اما عقلانی نیست که از افرادی مثل ظریف یا زنگنه و ... حمایت کنند».
وی افزود: «البته حمایت اصلاح طلبان از اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی نیز بستگی به این دارد که ببینیم چه افراد دیگری نامزد میشوند. مثلا اگر امثال محمدرضا خاتمی و عبدالله نوری بیایند که وضعیت کاملا فرق خواهد کرد. اما اگر از آنها نامزد نشوند، احتمال حمایت اصلاحطلبان از جهانگیری بیشتر است، زیرا او به نسبت محسن هاشمی جنبه اصلاحطلبی بیشتری دارد البته محسن هم از این بابت که پسر مرحوم هاشمی است، طرفدارانی دارد و برخی از وی حمایت میکنند».
قوامی در واکنش به اینکه آیا حضور جهانگیری در دولت به ضرر او در این انتخابات تمام نخواهد شد، گفت: «درست است که او در دولت بوده و دولت مشکلاتی داشته است، اما مردم باید درست فکر کنند و بدانند که ۱۰ درصد اختیارات در کشور در دست دولت است. این گرانیها و مشکلات که فقط به خاطر عملکرد دولت نیست. انتظار میرود که مردم در موقع انتخابات به این مسائل فکر کنند و حتما خود جهانگیری نیز این نکات را دارد. البته در نهایت این بستگی به نظر اصلاحطلبان و در راس آنان آقای خاتمی دارد که از جهانگیری حمایت کنند یا محسن هاشمی».
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: «به نظر من شانس جهانگیری بیشتر از محسن هاشمی است، اما شنیدهام که گفته اگر اصلاحطلبان اجماع کنند، خواهد آمد».
وی ظریف را گزینه مناسبی برای اجماع اصلاحطلبان ندانست و در پاسخ به کسانی که روی محبوبیت او حساب میکنند، گفت: «فکر میکنم کسانی که میگویند ظریف محبوب است اصلا بین جامعه نیستند. اکثریت جامعه ما امروز تحصیلکرده است و اینها حواسشان هست که وقتی یک وزیر خارجه میگوید من در خارج از کشور از چیزی دفاع میکنم که به آن معتقد نیستیم، نمیتواند با این عقیده رئیس جمهور خوبی باشد. اگر با این نگاه رئیس دولت شود، مملکت به کجا کشیده میشود؟! ضمن اینکه ظریف حتی در وزارت خارجه هم موفق نبوده است و اکنون میبینیم که دوباره پرونده ما در شورای حکام مطرح است و احتمالا علیه ما قطعنامه صادر کنند».
قوامی در پاسخ به اینکه احتمال تایید صلاحیت کدام یک از این سه گزینه – جهانگیری، محسن هاشمی و ظریف – بیشتر است؟ گفت: «به نظر من جهانگیری و ظریف تایید صلاحیت میشوند. محسن، اما به خاطر زاویهای که نهادها با پدرش داشتهاند شانس کمتری دارد».
دیدگاه تان را بنویسید