رژیم صهیونیستی و آمریکا به توافقاتی درباره برنامه هستهای ایران دست یافتند
گزارش یک رسانه آمریکایی از حصول پارهای توافقات میان رژیم صهیونیستی و آمریکا در نخستین نشست مشورتی میان مقامهای شورای امنیت داخلی دو طرف حکایت دارد.
گزارشهای حاکی است رژیم صهیونیستی و آمریکا در نخستین نشست مشورتی خود در خصوص برنامه هستهای ایران که هفته گذشته برگزار شد به توافقاتی دست پیدا کردند.
پایگاه آکسیوس گزارش داده ارزیابی اطلاعاتیای که دو طرف در آن جلسه درباره تحولات اخیر برنامه هستهای ایران ارائه کردهاند تقریباً یکسان بودهاند.
یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفت: «در زمینه مسائل اطلاعاتی همنظریم. اختلافات اندکی وجود دارند اما در مجموع، دو طرف نگاه یکسانی به دادهها دارند. جلسه، خیلی مثبت بود ولی این فقط آغاز یک روند است.»
مقامهای ارشد تیم امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و آمریکا روز بیست و یکم اسفندماه نخستین جلسه مشورتی برای هماهنگسازی سیاستها در خصوص ایران و مسائل منطقهای را برگزار کردند.
هدایت نخستین جلسه «کارگروه مشورتهای راهبردی آمریکا-اسرائیل» را «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا و «مئیر بن شابات»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بر عهده داشتهاند.
آکسیوس نوشته در این جلسه مقامهای ارشد سیا، پنتاگون، شورای امنیت ملی کاخ سفید، وزارت خارجه آمریکا و دیگر نهادهای آمریکایی از طرف دولت «جو بایدن» حضور داشتهاند.
از طرف رژیم صهیونیستی، مقامهای موساد، دستگاه اطلاعات نظامی، کمیته انرژی اتمی، وزارت خارجه و وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در جلسه شرکت کردند.
«کارگروه مشورتهای راهبردی آمریکا-اسرائیل» برای نخستین بار در دوره اول ریاستجمهوری «باراک اوباما»، رئیسجمهور اسبق آمریکا با هدف هماهنگسازی سیاستها میان تلآیو-واشنگتن علیه ایران تشکیل شده بود، اما اما در دور دوم ریاستجمهوری او به تریبونی برای ابراز اختلافات بر سر توافق هستهای برجام تبدیل شد.
سالیوان پیشنهاد کرده این کارگروه در دوران ریاستجمهوری بایدن بار دیگر آغاز به کار کند.
مقامهای اسرائیلی به پایگاه آکسیوس گفتهاند که از نتایج رایزنیها در این نشست خشنود هستند و سالیوان و تیم او بر اهمیت جلوگیری از دستیابی ایران به «سلاح هستهای» در آینده طولانی تأکید کردهاند.
مقامهای اسرائیلی گفتهاند که آنها امیدوارند که با گذشت زمان و پابرجا ماندن تحریمهای آمریکا، ایرانیها گام نخست را بردارند و با دادن امتیاز موافقت کنند.
یکی از نتایج این نشست مشورتی، توافق بر سر تشکیل یک تیم ویژه با مأموریت تبادل اطلاعات در خصوص برنامه هستهای ایران بود.
مقامهای رژیم صهیونیستی گفتهاند قرار است دومین نشست مشورتی میان مقامهای تلآویو-واشنگتن طی هفتههای آینده برگزار شود. در این جلسه در خصوص آنچه «اقدامات مخرب ایران در خاورمیانه» خوانده شده گفتوگو خواهد شد.
در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ»، نمایندگان آمریکا و رژیم صهیونیستی در جلسات این کارگروه درباره خروج آمریکا از توافق هستهای و هماهنگسازی سیاستها در خصوص کارزار «فشار حداکثری» به بحث و تبادل نظر پرداختند.
رسانههای آمریکا ماه گذشته از توافق رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا برای احیای مجدد این کارگروه و برگزاری نشستهایی میان دو طرف در خصوص مسائل مختلف از جمله ایران در چارچوب کارگروه مذکور خبر دادند.
رسانههای آمریکایی مدعی هستند «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدگاههای متفاوتی درباره توافق هستهای ایران دارند اما راهاندازی مجدد این کارگروه نشانهای است مبنی بر اینکه دو طرف قصد دارند به جای جدال سیاسی، رایزنیهای جدی و حرفهای را محور کارشان قرار دهند.
رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است که با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهدههای بینالمللی برای تحت نظر قرار گرفتن برنامه تسلیحات هستهای این رژیم خودداری کرده است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دیدگاه تان را بنویسید