اولین پیش فروش فوق العاده ایرانخودرو در سال ۱۴۰۰!/لیست محصولات اعلام شد
نخستین فروش محصولات ایرانخودرو در سال ۱۴۰۰، با برگزاری پانزدهمین مرحله فروش فوقالعاده، از فردا هشتم تا یازدهم فروردینماه، به اجرا گذاشته میشود.
به گزارش سایت خبرآزاد در طرح پیش فروش ایرانخودرو، سه محصول پژو پارس بنزینی، پژو پارس TU۵ و سمند ال.ایکس با موعد تحویل حداکثر ۹۰ روزه عرضه شده است.
مراسم قرعهکشی برای تعیین مشتریان نهایی، روز یکشنبه ۱۵ فروردین در سالن کنفرانس معاونت بازاریابی و فروش ایرانخودرو با حضور نمایندگان نهادهای ناظر برگزار خواهد شد.
به منظور بهرهمندی مشتریان واقعی در این طرح، محدودیتهای فروش فوقالعاده کماکان اجرا میشود.
گفتنی است، هزینهها و الزامات قانونی اعلام شده در این طرح بر اساس مصوبات سال گذشته است و بدیهی است که با اعلام نرخ جدید در سال ۱۴۰۰، مشتری متعهد به پرداخت مابهالتفاوت این هزینهها خواهد بود.
متقاضیان برای ثبتنام میتوانند از فردا هشتم تا یازدهم فروردینماه به سایت فروش اینترنتی محصولات ایرانخودرو به نشانی esale.ikco.ir مراجعه کنند.
پیش فروش ایرانخودرو این تغییر بزرگ در نحوه فروش خودرو را بسیاری به عقبگرد به دهه ۶۰ تعبیر کردند و در پاسخ، مدافعان فروش خودرو با قرعه کشی آن را تنها راه رساندن خودرو به دست مصرف کننده واقعی عنوان کردند.
یکی از عواملی که موجب شد سیاستگذار به سمت فروش خودرو با قرعه کشی برود افزایش بیش از اندازه تقاضا برای خودرو کارخانه بود که خود از جهش قیمت خودرو در بازار و ایجاد اختلاف زیاد بین قیمت در کارخانه و بازار ناشی می شد.
روزنامه دنیای اقتصاد در بخشی از گزارش امروز خود از احتمال حذف قرعه کشی خودرو در سال ۱۴۰۰ خبر داد و نوشت: یکی از اتفاقات مهم و احتمالی خودروسازی کشور در سال آینده، تغییر در روشهای فروش به خصوص شیوه قرعهکشی است.
در حال حاضر خودروسازان به دو روش فروش فوقالعاده و پیشفروش، محصولات خود را عرضه میکنند و برای انتخاب مشتریان نهایی نیز از روش قرعهکشی استفاده میشود. وزارت صمت قصد داشت به واسطه تغییر روشهای فروش و قرعهکشی، بازار خودرو را تنظیم و با کاهش سوداگری، شرایط را به نفع مصرفکنندگان واقعی تغییر دهد، با این حال هیچ کدام از این اهداف محقق نشد، زیرا منشأ اصلی رانت بازار خودرو (نرخگذاری دستوری) از بین نرفت.
حالا اما احتمال میرود وزارت صمت در سال آینده قرعهکشی را به تدریج حذف کند، اتفاقی که ظاهرا بخشی از بسته جهش تولید خودرو است. طبعا اگر قیمت گذاری خودروهای کمتیراژ به خودروسازان واگذار شود (طبق بسته جهش تولید)، دیگر اعمال قرعهکشی برای فروش آنها توجیه ندارد، زیرا به احتمال فراوان قیمتشان نزدیک به بازار تعیین خواهد شد و تقاضای خرید (از کارخانه) برای این دسته از خودروها افتی شدید را به خود میبیند. حذف قرعهکشی کمتیراژها میتواند مقدمه کنار گذاشتن کامل این روش باشد و به دیگر خودروها هم سرایت کند.
دیدگاه تان را بنویسید