فعال اصلاحطلب: دولت روحانی بدشانسی آورد!
برنا/ یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده اما فضا، انتخاباتی نیست.
«داریوش قنبری»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گو با برنا در خصوص عدم اشتیاق مردم به انتخابات گفت: زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده اما فضا، انتخاباتی نیست. البته روز اخذ رای و روزهای منتهی به اخذ رای فضای انتخاباتی در کشور ایجاد می شود اما در کل نسبت به روزها و سنوات گذشته فضا یک مقدار سرد و یخ است.
او با بیان اینکه دلایل سرد بودن فضا را می شود به عوامل مختلفی نسبت داد، اظهار کرد: یکی از عواملی که باعث سردی فضای انتخابات شده، مسائل و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم هاست و با توجه به تاثیری که بر معیشت مردم دارد به نظر می رسد در مجموع در میزان مشارکت تاثیرگذار باشد به خصوص با توجه به میزان مشارکتی که در انتخابات مجلس سال 98 دیدیم.
قنبری ادامه داد: عامل دوم که به عنوان عامل تضعیف کننده مشارکت مردم می شود از آن یاد کرد، بحث مطالبات مردم هست که از گذشته انباشته شده و مورد توجه چندانی قرار نگرفته است و این هم باعث نوعی یاس و ناامیدی شده نسبت به اینکه مردم بتوانند سرنوشت خود را تغییر بدهند. در مجموع اینها نتیجه انتظاراتی هست که در گذشته مردم داشتند اما اینها عملی و برآورده نشدند و مردم هم یک مقداری دچار یاس شده و مطالبات آنها مورد بی توجهی و یا کم توجهی قرار گرفته است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: مسئله سومی که تاثیرگذار است، کرونا و در واقع محدودیت هایی است که برای تجمعات ایجاد شده. در گذشته حداقل در سطح گروه ها و احزاب سیاسی تجمعاتی برگزار می شد. در آستانه انتخابات جریان ها در خصوص انتخابات بحث می کردند، جلسه می گذاشتند و همایش اجرا می کردند اما وضعیت کرونا باعث شده حتی در جریان های احزاب و گروه های سیاسی هم، تحرک انتخابی خاصی دیده نشود.
او ادامه داد: از سوی دیگر عدم مشارکت این نگرانی را ایجاد می کند که فردی وابسته به جریانی به عنوان رئیس جمهور به قدرت برسد که اساسا اعتقادی به خواسته و مطالبات مردم نداشته باشد و نقشی برای مردم در اداره کشور قائل نباشد آن وقت هست که نگرانی ها بیشتر می شود.
قنبری عنوان کرد: حقیقت این است که مردم باید یک مقداری به خود بیایند و در ارتباط با سرنوشت خود حساس تر شوند. اگر مسائل اقتصادی ناشی از تحریم ها آنها را یک مقدار ناراحت کرده یا اگر مطالباتی که از گذشته داشتند مورد کم توجهی و بی توجهی قرار گرفته باید بدانند که راه حل آن عدم شرکت در انتخابات نیست و اتفاقا راهکارش مشارکت بیشتر در انتخابات است و اینکه خواسته ها و مطالباتشان را یک بار دیگر، مطرح کنند.
او ادامه داد: کسی که در مشارکت پایین انتخاب می شود یک پایگاه محدودی دارد و بعد از آن برای آن پایگاه کار خواهد کرد بنابراین عامه مردم را نادیده خواهد گرفت. از طرف دیگر بحث مذاکرات که در قالب احیای برجام صورت می گیرد این امیدواری را ایجاد کرده که تحریم ها برطرف خواهند شد و باعث می شود که میوه اقتصادی برجام هم چیده شود.
قنبری تصریح کرد: دولت روحانی بدشانسی آورد، درست زمانی که می رفت از میوه برجام استفاده کند و سر و سامانی به وضعیت اقتصادی مردم بدهد با روی کار آمدن ترامپ و مخالفت دلواپسان داخل از این هدف باز ماند و نتوانست آن طوری که انتظار می رفت از مواهب اقتصادی برجام به نفع مردم استفاده کند. خوشبختانه در اواخر دولت آقای روحانی این امید دوباره ایجاد شده که دولت بتواند از مواهب اقتصادی برای حل مسائل و مشکلات معیشتی مردم استفاده کند.
او اضافه کرد: قطعا انتخابات آینده از این لحاظ مهم هست که رئیس جمهور بعدی همفکر با این دولت، به قدرت برسد که سیاست تعامل با دنیای خارج را ادامه دهد. اگر فردی باشد که بی توجه به این موضوع باشد و مانند دولت قبل آقای روحانی بزک به دست دشمنان ما بدهد که بیایند و دوباره ما را تحریم و مشکل برای ما ایجاد کنند، قطعا وضعیت بدتر از این خواهد شد.
او اظهار کرد: من فکر می کنم یک مقداری احساس مسئولیت مردم در قبال سرنوشت شان باعث شود در انتخابات پیش رو مشارکت، افزایش پیدا کند. بعید می دانم که انتخابات ریاست جمهوری شبیه انتخابات سال 98 باشد و قطعا فکر می کنم که مردم باتوجه به تجربیاتی که از گذشته دارند و احساس خطری که برای آینده می کنند حضوری گسترده در انتخابات خواهند داشت و اجازه نخواهند داد، افرادی با پایگاه محدود سر کار بیایند و به قدرت برسند و بخواهند، برای همه مردم تصمیم بگیرند. گرچه فضای موجود فضای سردی است اما نزدیک انتخابات و روزهای اخذ رای فضا به سمت مشارکت وسیعی پیش خواهد رفت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در خصوص اختلاف بین اصلاح طلبان نیز متذکر شد: اختلافی بین اصلاح طلبان نمی بینم، اصلاح طلبان الان یک تشکل وحدت بخش بسیار قوی ایجاد کردند و یقینا در مجموع در ارتباط با انتخابات به صورت واحد و منسجم حضور پیدا خواهند کرد. بعید می دانم آنطوری که از اختلاف صحبت می شود اختلافی بین اصلاح طلبان وجود داشته باشد و اختلافی که مطرح می شود، بیشتر آرزوی گروه های مخالف است که آرزو دارند چنین اختلافی شکل بگیرد. در مورد اردوهای اصلاح طلبان معتقد هستم که به مراتب چند برابر آن اردوگاه قبلی وحدت و انسجام بین اصلاح طلبان وجود دارد و میزان انسجام در شرایط فعلی بسیار قوی تر است. نگرانی خاصی احساس نمی کنم تا اصلاح طلبان دچار چند دستگی شوند. به نظر من اصلاح طلبان به سمت وحدت بسیار خوبی در حال حرکت هستند.
دیدگاه تان را بنویسید