ایرنا/ عربستان که طی روزهای اخیر از هیچ تلاشی برای سنگ اندازی در مسیر مذاکرات هسته ای فروگذار نکرده است، این بار ضمن بازخوانی سخنان وزیر خارجه وقت این کشور درباره نتیجه جنگ آمریکا علیه صدام ، ادعاهای جدیدی را از زبان یک مقام امنیتی خود مطرح کرده است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

ترکی الفیصل سفیر پیشین سعودی در آمریکا در باره این سخن « سعود الفیصل» وزیر اسبق خارجه این رژیم که گفته بود،« آمریکا، عراق را در سینی نقره به ایران تقدیم کرد»، ادعاهایی را مطرح کرد.
ترکی الفیصل روز یکشنبه در گفت وگو با شبکه رسمی سعودی گفت که در سال ۲۰۰۴ میلادی بعد از اینکه دولت عراق به طور کامل ساقط شد و فکر می کنم بعداز اعدام صدام حسین، سعود الفیصل با « کالین پاول» وزیر خارجه وقت آمریکا در جده دیدار و به او پیشنهاد کرد: ماموریت شما در عراق پایان یافته حالا نظرتان چیست که برای پیشرفت و تامین امنیت عراق، نیروهای عربی و اسلامی جایگزین نیروهای آمریکایی شوند.
شاهزاده سعودی افزود: متاسفانه آمریکا این پیشنهاد سعود الفیصل را نپذیرفت.
وی بدون اشاره به نقش تخریبی کشورش در دوران عراق بعد از صدام، ادعا کرد: هنگامی که به عنوان سفیر به آمریکا رفتم، اوضاع عراق پس از اوج گیری جنبش های ضد اشغال رو به وخامت گذاشته بود و بخشی از آن از طریق حزب منحله بعث بود که پشت سر خود ارتش ، امنیت و کشور عراق را ویران شده رها کرده بود و بخشی هم از طریق وابستگان ایران بود.
ترکی الفیصل اضافه کرد: وزیر خارجه وقت سعودی هنگامی که عازم آمریکا برای دیدار با مقامات آمریکایی شده بود، در واشنگتن و در اظهاراتی مطبوعاتی گفت که آمریکا، عراق را در یک سینی نقره به ایران تقدیم کرد.
این شاهزاده سعودی ادعا کرد: اظهارات سعود الفیصل خشم کاندولیزا رایس وزیر خارجه آن زمان آمریکا را برانگیخت.
وی در ادامه ادعای خود افزود: رایس در تماس تلفنی از سعود الفیصل خواست تا سخنانش را پس بگیرد اما او نپذیرفت.
سخنان این مقام امنیتی عربستان علاوه بر اینکه در راستای راهبرد ریاض برای اختلاف افکنی میان ایران و عراق ارزیابی می شود ، بیان این اظهارات همزمان با انجام مذاکره برای بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم هایی که دونالد ترامپ علیه ایران اعمال کرده بود ، در نوع خود جالب و در عین حال مهم به نظر می رسد و به تلاش سعودی ها در کنار صهیونیست ها برای بی نتیجه گذاشتن مذاکرات رو به جلو وین بر می گردد .
سعودی ها بعد از فروپاشی رژیم بعث و تشکیل نظام سیاسی جدید عراق در ۲۰۰۳ میلای، تا سال ۲۰۱۵ از برقراری روابط سیاسی با بغداد سرباز زدند و فضا را برای عملیات خشونت بار شهروندان خود در قالب گروه های تروریستی مانند القاعده و داعش باز کردند که منجر به کشتار هزاران شهروند عراقی شد. هزاران تبعه سعودی طی این سال ها در زندان های عراق نگهداری می شدند و هم اکنون نیز تعداد زیادی از آنان همچنان در زندان های عراق بسر می برند. عربستان در تامین مالی و لجستیکی گروه های تروریستی و تکفیری در یک دهه گذشته نقش مهمی داشته است.