اشبه الناس به حسن روحانی کیست؟
دولت سوم روحانی این روزها به کلید واژه ای جدی درفضای مجازی و محافل رسانه ای تبدیل شده است که نشان دهنده آن است که افکار عمومی به خوبی جریانات سیاسی را از هم تشخیص میدهد.
جهان نیوز: این روزها فضای انتخاباتی کشور در حال رسیدن به آرایش نهایی است. اینکه جریان اصلاحات و دولت به چه شکلی به کارزار رقابت ریاست جمهوری پای بگذارند با کاندیداهایی که ازاین جریانهای سیاسی در انتخابات ثبت نام کردهاند بسیاری از امور روشن و مشخص تر می شود.
در این حوزه از دو کاندیدای اصلی یاد می شود. «اسحاق جهانگیری» معاون اول روحانی و «علی اردشیر لاریجانی» رئیس سابق مجلس شورای اسلامی از جمله کاندیداهای مطرح این دو جریان سیاسی هستند و به عنوان نامزدهای اولویت دار اصلاحات و اعتدال به حساب می آیند.
جالب اینکه نام هر دو این کاندیداها اثبات کننده ائتلاف دوباره اصلاح طلبان و دولت است. هر دو این افراد هم ارتباط تنگاتنگی با دولت دارند و هم مورد نظر و حمایت اصلاح طلبان هستند. «اسحاق جهانگیری» که فرد دوم دولتهای یازدهم و دوازدهم است و هشت سال همراه روحانی بوده است؛ ریشه اصلاح طلبی دارد. از سوی دیگر «علی لاریجانی» هم هفت سال در ریاست مجلس دولت روحانی را همراهی کرده و مجلس همسویی با دولت تشکیل داده است. وی نیز اگرچه اصلاح طلب نیست اما از سوی برخی از گروه های خاص این جریان از جمله کارگزارانیها مورد حمایت جدی قرار گرفته است.
آنچه از پس کاندیداتوری این دو فرد که از گزینههای اصلی اصلاح طلبان و دولت هستند، بر میآید یک نکته کلیدی است که خود به خود ائتلاف دوباره اعتدال و اصلاحات که بوجود آورنده وضعیت موجود کشور هستند را حادث می شود.
فرق این دو کاندیدای انتخاباتی چیست؟
جهانگیری شریک دولت روحانی بوده و حمایت های ویژهای از اقدامات دولت انجام داده است. جهانگیری که نامش بر روی دلار 4200 تومانی گذاشته شد، در اعلام سیاست دلار دونرخی نقش داشت. روزنامه های حزب کارگزاران سعی کردند وی را ناجی اقتصاد ایران معرفی کنند و لباس سوپرمن را بر تن وی کردند اما این سوپرمن سازی نه تنها جواب نداد بلکه وضعیت اقتصادی کشور را به شدت بهم ریخت.
جهانگیری در زمان ثبت نام انتخاباتی عنوان کرد که برنامه هایی برای برون رفت از مشکلات و پیشرفت کشور دارد. اما سئوال افکارعمومی در فضای مجازی این است که وی چرا این برنامه را دردولتی که هشت سال معاون اول آن بوده ارائه نکرده است! از سوی دیگر وی سعی کرد با بغض و گریه خود را حامی محرومان نشان دهد اما در دولتی که رکورددار تورم است چند سالی که مردم مشکلات معیشتی زیادی دارند و بسیار نگران فضای اقتصادی کشور هستند و حال نزاری دارند.
معاون اول روحانی درحالی عنوان می کند که برای کشور برنامه دارد که چند سال پیش با لحنی شدید عنوان کرد که در 5 دقیقه به همه انتقادات نسبت به دولت پاسخ میدهد. جهانگیری سابقه دو دوره نمایندگی، یک دوره استانداری، دو دوره وزارت و دو دوره معاون اولی دولت را در کارنامه دارد و درحالی از اصلاح وضع موجود صحبت می کند که یکی از مسئولان اجرایی کشور است که سالها در مناصب مختلف مدیریتی حضور داشته است.
وی در دوره قبل ریاست جمهوری به عنوان کاندیدای پوششی حسن روحانی ایفای نقش کرد و بیش از 70 وعده اقتصادی داد که هیچکدام آنها عملی نشده است. جالب است که در انتخابات ریاست جمهوری قبل نیز جهانگیری با بغض و از کارستانهای خود سخن می گفت. برخی عنوان می کنند که اسحاق جهانگیری به عنوان کاندیدای پوششی لاریجانی اینبار به میدان انتخابات پای گذاشته است و اعتدالیون و اصلاح طلبان قرار است با جهانگیری و لاریجانی دولت سوم روحانی را تشکیل دهند.
در مقابل علی لاریجانی یکی از همسوترین مجلس ها با دولت در تاریخ انقلاب اسلامی را بوجود آورد. جریان تصویب برجام که مجلسیون آنرا تصویب 20 دقیقه توافق هسته ای نام نهادند با مدیریت لاریجانی انجام شد. حتی گفته می شود که لاریجانی با دولت روحانی ائتلافی جدی بوجود آورده بودند که برخی از وزرای دولت سهمیه لاریجانی در دولت بودند و حتی برخی از نزدیکان وی به عنوان سفیر و مسئولیت های دیگر انتخاب شدند.
لاریجانی پایگاه ایدئولوژیک خاصی ندارد و در فضای سیاسی کشور نظرات راهبردی وی شبیه به دولت روحانی است. کاربران فضای مجازی وی را شبیه ترین فرد سیاسی به روحانی توصیف می کنند و گفته می شود لاریجانی حتی در متلک پرانی سیاسی هم شبیه روحانی است و متلک «چکش» همان متلک «گازانبر» است که اخیرا در توئیت لاریجانی از آن استفاده شده است.
نمایندگان مجلسی که سابقه همکاری با وی داشته اند نیز پس از کاندیداتوری لاریجانی، او را همراه ترین فرد با روحانی نامیدند که باید پاسخگوی وضعیت موجود باشد. حتی حامیان روحانی هم در حال حمایت از لاریجانی هستند. از «رضا رشیدپور» مجری تلویزیون که از حامیان اصلی روحانی بوده است اخیرا صوتی منتشر شده که به تمجید و تعریف از لاریجانی می پردازد.
با این حال هر چقدر به نقاط افتراق سیاسی عملکردی اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی می پردازیم برعکس آن دو را نزدیک تر به هم می یابیم. دولت سوم روحانی این روزها به کلید واژه ای جدی درفضای مجازی و محافل رسانه ای تبدیل شده است که نشان دهنده آن است که افکار عمومی به خوبی جریانات سیاسی را از هم تشخیص میدهد.
دیدگاه تان را بنویسید