کاندیدای ریاست جمهوری: 50 هزار نفر درخواست کردند که در انتخابات شرکت کنم
کاندیدا انتخابات ریاست جمهوری گفت: بارها از من دعوت شد تا در کلاب هاوس صحبت کنم اما به هیچ وجه نپذیرفتم و گفتم من در جایی می روم که همه مردم ایران و تمام اقشار کم درآمد و مستضعف جامعه بتوانند صدای من را بشنوند. صدای من باید از فکر و اندیشه اقشار ضعیف جامعه و کسانی که زجر کشیده و درد کشیده این جامعه هستند دربیاید نه از تریبون ها و شبکه های مجازی که یک قشر خاص و سیاسیون ورشکسته برنامه های ورشکسته جامعه را میگویند.
متن گفتگوی محمد شریف ملک زاده، کاندیدا انتخابات ریاست جمهوری، با خبرگزاری برنا به شرح زیر است:
حاضر نشدم در کلاب هاوس شرکت کنم
چطور شد که تصمیم به حضور در انتخابات را گرفتید؟
محمد شریف ملک زاده، دارای دکترای مدیریت صنعتی و دانشیار دانشگاه هستم، من در حوزه های اجرایی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان صنایع دستی و میراث فرهنگی، دستیار ویژه وزیر خارجه در امور ایرانیان خارج از کشور، دبیر کل امور ایرانیان خارج از کشور، مشاور رئیس جمهور، رئیس موسسه آموزش، پژوهش و مدیریت برنامه ریزی، مدیرکل اتباع بیگانه و ایرانیان خارج از کشور قوه قضائیه و مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بودم. همچنین در حوزه پژوهشی بیش از 40 کتاب دارم.
حدود 3 جایزه بین المللی و نشان ملی گردشگری دارم، اولین اختراع را در صنعت گردشگری جهان داشتم که مورد تایید سازمان جهانی گردشگری قرار گرفت و به عنوان اولین خلاقیت در حوزه توریست گردشگری در جهان معرفی شد. از حوزه های پژوهشی، بنده مدیر فصلنامه های پژوهشی و برنامه ریزی بودجه و رئیس هیئت مدیره پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدیر گروه تحصیلات تکمیلی موسسه عالی آموزش و پژوهش و برنامه ریزی کشور بوده ام.
هیچ قصدی برای ورود به انتخابات نداشتم
واقعا هیچ قصدی برای ورود نداشتم ولی یک اتفاقی افتاد و آن هم نامه و طومار بیش از 50 هزار نفر از مردم عزیز و شریف کشورمان از استان سیستان و بلوچستان، عشایر جنوب کشور، برادران اهل سنت و بلوچ ایران و حتی گروه های مختلف اقوام ایرانی بود که از من حمایت کردند و خواستند که در این عرصه، وارد شوم. این انگیزه من برای شرکت در انتخابات بود و اینکه در این عرصه موفق بشوم یا نه مهم نیست بلکه مهم این است که در این جایگاه و در هر جایگاه دیگری که باشم در مدیریت عالی و اجرایی کشور سخنگو و بلندگوی مردم عزیز کشورمان باشم.
بارها از من دعوت شد تا در کلاب هاوس صحبت کنم اما به هیچ وجه نپذیرفتم و گفتم من در جایی می روم که همه مردم ایران و تمام اقشار کم درآمد و مستضعف جامعه بتوانند صدای من را بشنوند. صدای من باید از فکر و اندیشه اقشار ضعیف جامعه و کسانی که زجر کشیده و درد کشیده این جامعه هستند دربیاید نه از تریبون ها و شبکه های مجازی که یک قشر خاص و سیاسیون ورشکسته برنامه های ورشکسته جامعه را میگویند.
چرا نام شعار خود را «آمده ام به شعارها پایان بدهم و عمل کنم» گذاشتید؟
مردم ایران در طول 42 سال گذشته شعارهای مختلفی شنیدند و مردم به واقعیت های لازم در حوزه اقتصاد و معیشت در راستای این شعارها نرسیدند و با احساسات مردم بازی شد. مردم سردرگم و گیج شده اند، یکی از مسائل و راهکارهای محوری که در وضعیت اقتصادی و ارزش پول کشور در نظر گرفته ام این بوده که اگر کشور می خواهد شاهد ثبات اقتصادی باشد و به ارتقا روحی و روانی برسد، باید در مرحله اول در بازارهای غیرمولد یک ثبات نسبی ایجاد کنیم تا برای مردم آرامش ایجاد شود.
وقتی اسم بازارهای غیرمولد را می آوریم معاملات مکرر مسکن، سهام ارز و خودرو در ذهن تداعی می شود، ما باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که این سود فعالیت های نامولد و بازارهای نامولد یا حذف شده و یا به یک تعادل نسبی برسد تا سرمایه گذاری و رشد و اشتغال را در سود و تولید بیشتر ببینیم. یکی از اهداف اصلی من در همین راستا مردمی سازی اقتصاد است. اکنون که شاهد رکود ناشی از کرونا و تورم بی سابقه و فشار بی رحمانه بر مردم و کار آفرین ها هستیم باید بدنبال ثبات اقتصادی باشیم.
امروز اگر می بینیم بازار بورس دچار از هم گسیختگی و باعث استرس در کشور شده به این علت است که یک برنامه ریزی و تعامل بین حوزه اقتصاد و حوزه های مختلف ایجاد نشده است، وقتی هیجان زدگی اقتصادی رخ می دهد مردم فکر می کنند که بورس جای امنی است در این شرایط قشر ضعیف و متوسط جامعه ضرر می کنند و می بینیم همان ظرفیت کمی که از حوزه اقتصادی ایجاد کردیم بر باد می رود.
یکی از مسائلی که در دستور کار خود قرار داده ام این است که باید وارد بحث های اساسی شده و از بحث های کوتاه و بلند مدت بپرهیزیم؛ ما طرح های بلند مدتی داریم. قشر آسیب پذیر جامعه در بلند مدت دچار مشکلات مختلفی شده اند، باید بانک های اطلاعاتی به تفکیک حساب های شخصی تهیه کنیم و اجازه ندهیم که صاحبان پول های درشت با فرار مالیاتی به منافع ملی و بازارهای مختلف، خسارت وارد کنند. تورم شدید میلیون ها ایرانی را به زیر خط فقر برده و ارزش دارایی های بسیاری از هموطنان ما را از بین برده و سفره مردم را کوچک تر کرده است.
می خواهم پیشنهاد تشکیل اولین اتحادیه کشورهای اسلامی با پول واحد را ارائه بدهم
در رزومه خود اشاره کردید که دستیار ویژه امور خارجه بوده اید، برنامه شما در حوزه سیاست خارجی چیست؟
ماموریت اصلی من در دیپلماسی تسهیل صادرات و بازگشت ارز حاصله به داخل کشور است و سفرا باید در این زمینه فعالیت کنند. باید همه سفرا و دیپلمات هایی که نمی توانند ماموریت های خود را در حوزه دیپلماسی در خارج از کشور به راحتی برآورده کنند به تهران فراخوانده شوند و پرداخت حق ماموریت همه آنها را باید با رشد منطقی حساب کرد.
ما دیپلماسی کاملا ورشکسته داریم، دیپلماسی خارجی ما ورشکسته است، وزارت خارجه ما با کشورهای منطقه، راهبردی کار نکرده است. می خواهم پیشنهاد تشکیل اولین اتحادیه کشورهای اسلامی را با پول واحد ارائه بدهم. اگر می خواهیم در برابر اقتصاد دنیا حرفی داشته باشیم جز این نمی توانیم، ما کشورهای هم زبان و تاثیرگذار داریم نه اتحادیه ای که سازمان همکاری های اسلامی تشکیل داده بلکه اتحادیه کشورهای اسلامی با پول واحد.
اگر امروز موفقیتی در دیپلماسی خارجی داشتیم این موفقیت ما بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و دیپلماسی میدان بوده است. شاید ما با بسیاری از کشورها اختلافات فکری، سیاسی و اجتماعی داشته باشیم اما اختلافات اقتصادی نداریم، در حوزه های اقتصادی و تولید علم و مراکز تحقیقاتی با کسی اختلافی نداریم بنابراین ما می توانیم در این راستا به صورت حرفه ای و تخصصی با کشورهای منطقه و کشورهای توسعه یافته بر اساس مشترکاتی که وجود دارد، کارهای بسیار بزرگی انجام داده و در این زمینه موفق شویم.
برنامه شما در ارتباط با برجام چگونه خواهد بود؟
من 100 درصد برجام را ادامه خواهم داد، ما در کنار توافق در حوزه برجام باید به اقتصاد درون زا و اقتصاد مقاومتی توجه کنیم. بنده اگر انتخاب شدم باید برجام را به سرانجام برسانم ولی به نحو احسنت و با احقاق حق مردم ایران.
هیچ مانعی در خصوص تایید صلاحیت من وجود ندارد
آیا حاضر هستید به نفع دیگر کاندیداها کنار بکشید؟
به عنوان یک دوست به همفکران خود می گویم که یک بار هم که شده فرصت حضور همه دیدگاه ها و افکار را در انتخابات 1400 فراهم کنند و اجازه دهند مردم ایران انتخاب درستی داشته باشند. همانگونه که مقام معظم رهبری در طول این چند سال با نگاه بسیار وسیع و عالمانه خود در هیچ انتخاباتی دخالت نکردند انتظار ما از دیگر دستگاه ها و کسانی که دست نظارت دارند این است که اجازه بدهند همه افراد متخصص و کسانی که قانون، بر اساس شرایط و سوابقی که دارند به آنها اجازه حضور می دهد، در انتخابات نقش داشته باشند.
من همه صلاحیت های لازم را که خود شورای نگهبان اعلام کرده به صورت رسمی همان روز ثبت نام تقدیم کردم و اگر مانعی وجود داشت به هیچ وجه ثبت نام نمی کردم، بنابراین هیچ مانعی در خصوص تایید صلاحیت اینجانب از مراکز رسمی وجود ندارد. بنابراین انتظار دارم امثال بنده همه به این عرصه وارد شوند. در این عرصه باشم یا نه خود را سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سرباز مقام معظم رهبری می دانم و برای اعتلای نظام مقدس اسلامی جان خود را هم فدا خواهم کرد. دوستانی که در حوزه نظارت حضور دارند یک بار دیگر اجازه دهند در سال 1400 یک شگفتی برای مردم ایران در حوزه انتخابات برای شرکت همه افکار و متخصینی که صلاحیت قانونی دارند ایجاد شود. این مسئله باعث خواهد شد که مردم حضور پررنگ تری در انتخابات داشته باشند.
باید فرمایش رهبری یعنی حضور حداکثری را سرلوحه قرار دهیم و حضور حداکثری یعنی همه افکار در انتخابات حضور پیدا کنند.
تصمیم شورای نگهبان هر چه باشد می پذیرم چرا که قانون باید در کشور حاکم باشد
به تایید صلاحیت ها اشاره کردید، با این تفاسیر احتمال تایید صلاحیت خود را بالا می دانید؟
من 100 درصد تایید صلاحیت می شوم چرا که هیچ مشکل و مانعی نداشتم و همه مراکزی که باید تایید می کردند تایید کردند اما تشخیص اصلی با عزیزانی است که ناظر بوده و می خواهند صلاحیت ها را بررسی کنند. تصمیم شورای نگهبان هر چه باشد می پذیرم چرا که قانون باید در کشور حاکم باشد وقتی شورای نگهبان جای قانون هست، نظر شورای نگهبان برای ما لازم الاجرا خواهد بود.
باید ساعت کاری بانوان را کاهش بدهیم/ باید ساعت کاری بانوان کاهش یابد
چقدر با وزارت بانوان موافق هستید؟
تا زمانی که در کشور نگاه مسئولان اجرایی و نگاه برنامه ریزی به بانوان درجه 2 باشد، ضعف در ساختار داریم، ساختار کشور در حوزه بانوان یک ساختار بی معنا و غیرقابل انتظار است. وقتی به ساختار خانواده و بانوان نگاه می کنیم این ساختار به عنوان یک مرکز زیر نظر ریاست جمهوری طراحی شده بنابراین انتظار بیشتری، نباید از آن داشت. اگر می خواهیم به بانوان نگاه ویژه ای شود حتی در حوزه فدراسیون های ورزشی برای مثال اگر یک آقا به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب می شود همزمان باید یک زن هم تراز هم، مسئولیت های ورزشی را با همان اختیارات و با همان امکانات برعهده داشته باشد.
اگر می خواهیم به بانوان توجه بیشتری کنیم راه آن این است که مکانی مستقل در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی تحت عنوان یک وزارتخانه مستقل برای بانوان تشکیل دهیم. بانوان باعث شدند که ما امروز به عنوان سردمداران علم و هنر و اندیشه و فرهنگ باشیم اما آنها را جدی نگرفتیم. باید ساعت کاری بانوان را کاهش بدهیم تا برای تربیت فرزند و آرامش خانواده وقت داشته باشند. بانوان باید در بدنه دولت در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی به کار گرفته شوند.
به هیچ وجه در حوزه بانوان نگاه جنسیتی ندارم، نگاه جنسیتی کشور را تهدید کرده اما در کنار نگاه جنسیتی در حوزه بانوان اعتقاد دارم که بانوان وقت بیشتری را از نظر ساعت کاری در اداره، در محیط خانواده برای تربیت فرزند بگذرانند چون فرزند است که می خواهد سکان دار این کشور شود.
کلام پایانی
امروز بعضا خبرهایی می رسد که مشارکت باید بیشتر شود، ما هم اعتقاد به مشارکت بیشتر داریم ولی اگر می خواهیم در کشور مشارکت بیشتری انجام بپذیرد از حاکمیت که همیشه لطف کرده و حمایت های خود را در همه حوزه ها از مردم و از سیاست ها داشته، می خواهیم که زمینه حضور همه کاندیداها را فراهم کند. بحث بنده نیست چرا که من می خواهم بلندگوی کولبران، سوخت بران و خانواده های زجر کشیده و خسته جامعه باشم و بلندگوی آن زباله گردی باشم که نباید دنبال زباله در سطل های آشغال باشد. اگر چنین صحنه هایی را حتی اگر مسئولیتی در کشور داشته باشم ببینم کار کردن بر من حرام است. ما نباید در یک مملکت اسلامی باشیم و زباله گرد ببینیم؛ ما نباید در یک مملکت اسلامی باشیم و زن خیابانی، دختران فراری و طلاق ببینیم.
حاکمیت در ساختار خود باید به گونه ای عمل کند که ما زنان خیابانی، طلاق و اعتیاد نداشته باشیم. باید، اعتیاد در جامعه رو به کاهش باشد نه رو به افزایش، افکار جوانان ما به جای تولید علم، فرهنگ، تولید اندیشه و بهره وری در حوزه هنری نباید مشوش و استرس زا باشد و دنبال چیزهایی بروند که آنها را از لحاظ روحی و روانی تحت تاثیر خود قرار می دهد.
دیدگاه تان را بنویسید