لحظهشماری برای اعلام نتایج بررسی صلاحیتها
ایرنا/ داده کاوی ایرنا نشان میدهد گمانهزنیها در خصوص لیست احراز صلاحیتشدگان در فضای مجازی به اوج رسیده و هر روز نام یکی از نامزدها به عنوان چهره تایید یا رد صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان، در صفحات مجازی منتشر می شود.
فضای مجازی در هفتههای منتهی به انتخابات به یکی از اصلی ترین عرصههای فعالیت نامزدها، رسانهها و کاربران برای اعلام نظر در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ تبدیل شده است. کاربران در فضای مجازی به اظهار نظر در خصوص مسایلی چون مشارکت در انتخابات می پردازند و چهره های مختلف جریان های سیاسی در شبکه هایی نظیر توییتر و کلاب هاوس به صریح ترین شکل مورد نقد و تحلیل قرار می گیرند.
گروه داده کاوی ایرنا در گزارش های مستمر خود و در فاصله کمتر از یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، پربازدیدترین محورهای مطرح شده در شبکههای اجتماعی را مورد رصد قرار می دهد. این گزارش بر اساس روش تحلیل کیفی پست های تلگرامی و توییت ها در بازه زمانی ۱۱ صبح شنبه یکم اردیبهشت تا ۱۱ صبح یکشنبه دوم خرداد ماه جمع بندی شده است.
تلگرام و انتظار برای اعلام نامزدهای نهایی انتخابات
اظهارات رییس جمهوری در خصوص اقدامات و برنامه های دولت برای برگزاری انتخابات، مورد توجه کانال های تلگرامی مختلف قرار گرفت. یک کانال اصولگرا با عنوان «توضیحات رئیس جمهور از مصوبات جدید ستاد ملی کرونا برای نحوه برگزاری انتخابات» گفتههای دکتر روحانی را چنین بازنشر داد: مشکل ترین دوران دوران تبلیغات انتخاباتی است. برای ساعات انتخابات زمان بیشتری در نظر گرفتیم. نرم افزار شعبه یاب در اختیار مردم قرار می گیرد تا بتوانند نزدیک ترین شعبه را انتخاب کنند و کمتر معطل شوند. به مراکز شلوغ شعبه های سیار ارسال می شوند. در دوران تبلیغات اجتماعات در فضای سر بسته ممنوع است. خود نامزدها و ستادها باید احساس مسئولیت کنند.
در این باره، یک کانال تلگرامی با بازتاب سخنان سخنگوی ستاد انتخابات کشور در خصوص اقدامات این نهاد برای برگزاری انتخابات و رعایت پروتکل های بهداشتی نوشت: وزارت کشور نیز به نوبه خود ناظر بر همه فعالیت های تبلیغاتی نامزدها است و در صورت تخلف برخوردهای لازم را انجام خواهد داد. ناظر اصلی رعایت پروتکل های بهداشت در تبلیغات انتخاباتی وزارت بهداشت است.
سید اسماعیل موسوی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور همچنین در ارتباط با اختصاص مدارس، ورزشگاهها و دانشگاهها به تبلیغات نامزدهای انتخابات گفت: فصل تبلیغات انتخابات است و با توجه به شیوع کرونا، ستاد انتخابات کشور پیشنهاد کرد که دستورالعملهای ویژهای توسط وزارت بهداشت برای راههای تبلیغات نامزدها تدوین شود. براساس این دستورالعمل برای شهرهای بزرگ امکانی فراهم شد که نامزدها بتوانند فعالیت داشته باشند. ورزشگاه، مدارس و دانشگاهها به صورت برابر در اختیار تمام نامزدها قرار داده میشود تا توانمندیهای خود را عرضه کنند. این ظرفیت در تمام استانها و شهرستان به صورت برابر در اختیار تمام نامزدها قرار خواهد گرفت.
یک کانال تلگرامی دیگر در بازنشر سخنان عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در ارتباط با آخرین وضعیت بررسی نامزدها در این شورا نوشت: جلسه سوم بررسی صلاحیت ها امروز برگزار شد و پرونده ها رسیدگی شد. دقت زیادی اعضا دارند و در تلاشیم که تا پایان ۵ روز دوم نتایج را اعلام کنیم. هر روز تعدادی از پرونده ها بررسی می شود اما لازم است که برخی پرونده ها بیشتر بررسی شوند، لذا مجدد به کارشناسان ارجاع می شوند. تبلیغات انتخابات به صورت رسمی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان آغاز می شود و قبل از آن، تبلیغات ممنوع است. متاسفانه برخی رعایت نمی کنند و ما از همه ی دستگاه ها خواستیم که اگر گزارشی در این باره دارند، برای بررسی به شورای نگهبان ارائه کنند.
یک کانال تلگرامی به نقل از خبرگزاری مهر با بازنشر تحلیل محمدصادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی از شرایط سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آورد: شانس علی لاریجانی در اینکه مورد حمایت اصلاحات قرار بگیرد کم نیست. البته اگر کاندیداهایی مثل جهانگیری یا پزشکیان در عرصه بمانند، شانس برای لاریجانی کمتر خواهد بود. او میداند که در اردوگاه راست افراطی جایگاهی ندارد و این جناح حتی در دوره قبل برای نمایندگی قم هم او را حمایت نکرد. اگر لاریجانی به ریاست جمهوری فکر میکند غیرممکن است که به تعامل با اصلاح طلبان فکر نکرده باشد. اگر بگوییم لاریجانی برای یک مدیریت خوب، از صد در صد امکانات مورد نیاز در کشور، مثلاً ۴۰ درصد را داشته باشد، ۶۰ درصد دیگری که باید به میدان بیاید حتماً باید از جبهه اصلاح طلبان وارد شود.
دیدگاه تان را بنویسید