گمانه زنی درباره نمایندگان مجلسی که عضو کابینه رئیسی می شوند
دیدهبان ایران/ نام 15 تن از آنان بیش از سایر افراد در محافل سیاسی شنیده شده و با برخی از آنان نیز رایزنیهای به نسبت جدی نیز صورت گرفته است. این 15 نام برای 16 کرسی در نظر گرفته شدهاند به این معنا که نام برخی از آنان برای کرسیهای مختلفی مطرح شده ولی هنوز هیچ چیز قطعی نیست هرچند که برخی از این افراد از حالا آماده کوچ از بهارستان به پاستور شدهاند.
سیدمحمود نبویان، نماینده فعلی تهران در مجلس یکی از همین افراد است. برخی شنیدهها از وجود نام او در میان گزینههای مدنظر نهادهای بالادستی قدرت در ایران برای تکیه بر کرسی ریاست وزارت اطلاعات دولت سیزدهم حکایت دارد اما یافتههای خبرنگار روزنامه اعتماد حاکی از آن است که او در این مسیر تنها نیست و 2 چهره اسم و رسمدار دیگر، مصطفی پورمحمدی و علی محمدی سیرت نیز از دیگر مدعیان این کرسی به شمار میروند. 2 چهرهای که اولی ارتباطات خوبی با شخص رییسی دارد و دومی نیز چهرهای مورد وثوق در بیت عالیترین مقام جمهوری اسلامی به شمار میرود.
احسان اردکانی، نماینده فعلی اردکان در مجلس در میان گزینههای مدنظر رییسی برای وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قرار گرفته اما حساسیت این پست از یک طرف و وجود مدعیانی پروپاقرص از طرف دیگر سبب شده تا او عملا شانس قابل توجهی برای تکیه بر کرسی وزارت کار نداشته باشد مگر آنکه در سال اول دولت رییسی این وزارتخانه عریض و طویل به 2 وزارتخانه کوچکتر برای تسهیل امور و اداره بهتر تفکیک شود.
مجتبی رضاخواه، نماینده تهران هم نامش برای تکیه بر کرسی ریاست وزارت علوم به میان آمده اما شانس زیادی در این مسیر ندارد و شاید در میان نامهای مطرح شده در فوق، در کنار ارکانی، کمترین شانس را هم داشته باشد، چراکه برخی یافتهها حکایت از آن دارد که محمدمهدی طهرانچی، جدیترین گزینه رییسی برای این مقام به شمار میرود. گزینهای که میان طیفهای مختلف اصولگرایان هم محبوبیت خاصی دارد و برخلاف رضاخواه، سابقه کاری پروپیمانی هم دارد. در این میان برخی شنیدهها حاکی از وجود نام طهرانچی در میان گزینههای ریاست سازمان انرژی اتمی است اما احتمال حضور طهرانچی در وزارت علوم همچنان بیش از سازمان انرژی اتمی به شمار میرود مگر آنکه در نتیجه رایزنیهای رییسی و طهرانچی، تغییراتی در این امر حاصل شود.
براساس شنیدهها، فریدون عباسی، رییس کمیسیون انرژی و علیرضا زاکانی، نماینده تهران و رییس مرکز پژوهشهای مجلس هم نامشان در میان گزینههای احتمالی سازمان انرژی اتمی قرار گرفته اما هر کدام مشکلات خاص خود را دارند. زاکانی هرگز در این حوزه فعالیت نداشته و عباسی نیز آنچنان که باید و شاید چهرهای مقبول و محبوب در میان طیفهای مختلف اصولگرایان به شمار نمیرود و همین مساله سبب شده تا شانسشان برای تکیه بر این کرسی کمتر از سایر گزینهها باشد.
در میان این نامها، حمیدرضا حاجیبابایی و محمدمهدی زاهدی را هم نباید از قلم انداخت. برخی از قرارگیری نام این 2 فرد در میان گزینههای مدنظر رییسی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش خبر میدهند .
شنیدهها حکایت از آن دارد که الیاس نادران، رییس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس یازدهم و سید احسان خاندوزی، نایبرییس کمیسیون اقتصادی مجلس نامشان در میان گزینههای مدنظر رییسی برای وزارت اقتصاد دولت سیزدهم قرار گرفته است. هر 2 این افراد چهرههایی مقبول میان اصولگرایان به شمار میروند اما آنچه سبب شده شانسشان برای تکیه بر کرسی وزارت کم باشد، وجود رقبایی چون فرهاد رهبر و علی طیبنیا است. رهبر نامش در میان گزینههای احتمالی معاون اولی دولت رییسی هم قرار دارد و طیبنیا هم، حداقل براساس شنیدهها، چندان تمایلی به همکاری با دولت رییسی ندارد از این رو این 2 نماینده مجلس به ویژه خاندوزی رایزنیهای خود را متوقف نکرده و تلاش میکنند نظر رییسی برای حضور در دولت را جلب کنند.
جالب آنکه خاندوزی نامش در میان گزینههای احتمالی تصدی کرسی ریاست سازمان برنامه و بودجه هم قرار دارد و همین مساله سبب شده تا حساسیتها به روی او بیشتر از سایر نمایندگان شود. برخی شنیدهها از علاقه خاندوزی به حضور در دولت رییسی و خروج از پارلمان حکایت دارد از این رو این احتمال وجود دارد که او یکی از خروجیهای بهارستان به شمار آید هر چند که انتخابش به عنوان نایبرییس کمیسیون اقتصادی برای سال دوم فعالیت این کمیسیون، میتواند نشانی باشد از منتفی شدن حضورش در پاستور.
دیدگاه تان را بنویسید