طالبان:زمان رئیسجمهور افغانستان به پایان رسید
جماران/ گروه طالبان اعلام کرد که رئیس جمهور افغانستان به پایان کار خود نزدیک شده است.
به گزارش روسیا الیوم، گروه طالبان افغانستان اعلام کرد که زمان اشرف غنی رئیس جمهوری کنونی به پایان رسید و اعلان جنگ عمر وی را زیاد نمی کند.
«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان در توئیتی در توئیتر نوشت: سخنان اشرف غنی همه اش یاوه گویی است. وی تلاش می کند و وضعیت بد و ترس خود را کنترل کند. اعلان جنگ و متهم کردن و ارائه اطلاعات دروغ باعث نمی شود که عمر وی دراز شود.زمان وی به پایان رسیده است.
اشرف غنی رئیسجمهور افغانستان طی اظهاراتی در نشست کابینه دولت در کابل اعلام کرد که روند جنگ در این کشور تا 6 ماه دیگر تغییر خواهد یافت.
غنی گفت: تا زمانی که وضعیت جنگ در افغانستان تغییر نکند، طالبان آماده برقراری گفتوگو با دولت نخواهد بود.
رئیسجمهور افغانستان تصریح کرد که طالبان و سایر گروههای تروریستی تمام نیروهای زمینی تروریستی بینالمللی را به افغانستان آوردهاند.
او تاکید کرد که طالبان طی 24 سال گذشته هیچ تغییری نکرده حتی شاید ظالمانهتر از قبل شده است.
غنی گفت که حملات شبهنظامیان طالبان که با همکاری سایر گروههای تروریستی انجام میدهند، در روزهای اخیر بهطور بیسابقه افزایش یافته و روزانه بهطور میانگین 50 الی 150 حمله انجام میدهند.
رئیسجمهور افغانستان همچنین خاطرنشان کرد که طالبان هیچ عزمی برای دستیابی به صلح ندارد.
رئیس جمهوری افغانستان روز دوشنبه همچنین در نشست مشترک مجلسین شورای ملی گفت که در برنامه امنیتی خود، حمایت آمریکا را دارند.
وی تاکید کرد که در ضمیر طالب اعتقادی به صلح وجود ندارد و در تمام افغانستان گزارشهایی مبنی بر جنایت طالبان پخش میشود.
وی تصریح کرد که مردم افغانستان در تجاوزی آشکار قرار دارند که مبنای آن فتنه است.
از سوی دیگر، «اجمل عمر شینواری» سخنگوی ارتش افغانستان میگوید سه ولایت در جنوب و غرب این کشور با تشدید جنگ بین نیروهای طالبان و نیروهای امنیتی و دفاعی ملی افغانستان با وضعیت «بحرانی» روبرو هستند.
وی تاکید کرد که وضعیت در هلمند وخیم است. مقامات ولایت هلمند گفتند که طالبان روز یکشنبه نیروهای خود را در شهر لشکرگاه [مرکز ولایت هلمند] افزایش داده است و تایید کردند که طالبان اکنون منطقه هفتم شهر را در کنترل خود دارند.
جنگ بین طالبان و نیروهای افغان در حالی بالا گرفته است که نیروهای آمریکایی و ناتو در حال تکمیل خروج خود از این کشور جنگزده هستند.
طالبان پس از تصرف ولسوالیهای کوچکتر در ماههای اخیر، اکنون در تلاش است تا مراکز استانها را تصرف کنند.
ولایت قندهار، هلمند و هرات در مرکز برخی از درگیریها در روزهای اخیر بودهاند.
وزارت دفاع ملی افغانستان: ۴۵۵ طالب در ۲۴ ساعت گذشته کشته شدند
وزارت دفاع ملی افغانستان روز دوشنبه ۲ اوت (۱۱ اسد) اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۵ تن از نیروهای طالبان کشته و ۲۳۲ نفر دیگر زخمی شدهاند. این سازمان تصریح کرد که این افراد در ولایتهای «ننگرهار، پکتیا، پکتیکا، لوگر، قندهار، هرات، فاریاب، جوزجان، بلخ، سمنگان، هلمند، تخار، کندز و بغلان کاپیسا» کشته و زخمی شدهاند.
وزارت دفاع ملی افغانستان در این اطلاعیه که در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی منتشر کرد گفت که هشت مین مختلف که از سوی طالبان در نقاط مختلف کشور جاگذاری شده بود کشف و خنثی شدهاند.
ادعای حمله به پایگاه هوایی شیندند ولایت هرات
با این حال ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در حساب کاربری خود در توییتر گفت که صبح امروز نیروهای طالبان به میدان هوایی «شیندند» ولایت هرات با توپهای دی-۳۰ (D-30) حمله کردند. سخنگوی طالبان مدعی شد در پی این حمله چهار نیروی نظامی افغانستان کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدهاند.
میدان هوایی «شیندند» پس از میدان هوایی بگرام دومین فرودگاه بزرگ نظامی افغانستان به حساب میآید.
طرح جدید دولت بایدن برای اسکان شمار بیشتری از پناهجویان افغان
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام دولتی و دو منبع آگاه که نخواستهاند نامشان فاش شود اعلام کرد دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده قصد دارد برنامه جدیدی را برای اسکان شمار بیشتری از افغانهای متقاضی پناهندگی به اجرا بگذارد.
این برنامه در حالی مطرح میشود که پیش از اتمام رسمی کار خروج نیروهای آمریکایی در پایان ماه اوت، شدت درگیریها در افغانستان افزایش یافته و نیروهای طالبان برای تصرف مراکز مهم ولایات تلاش میکنند.
جو بایدن برای کمک به افغانهایی که به دلیل همکاری با ایالات متحده در جریان جنگ بیست ساله افغانستان اکنون در معرض خطر اقدامات تلافیجویانۀ طالبان هستند، از سوی قانونگذاران و گروهای حامی تحت فشار است.
این مقام دولتی در گفتوگو با رویترز اعلام کرد که قرار است در چهارچوب برنامه جدید، افغانهایی تحت پوشش قرار بگیرند که در رسانهها مشغول کار بودند یا در پروژههای تحت حمایت ایالات متحده و نهادهای غیردولتی که دفتر اصلی آنها در آمریکاست کار میکردند.
برنامۀ جدید، افغانهایی را شامل میشود که واجد شرایط دریافت ویزای ویژه مهاجرت (SIV) نیستند؛ یعنی ویزایی که برای مترجمان و سایر افرادی طراحی شده بود که برای دولت آمریکا کار میکردند.
توئیت های جنجالی دیپلمات کانادایی
در آخرین تحولات مربوط به افغانستان، پیامهای توییتری کریس الکساندر، وزیر سابق شهروندی و مهاجرت کانادا که مدعی شد نیروهای طالبان منتظرند از پاکستان به داخل افغانستان بروند، واکنش پاکستان را برانگیخت و اسلامآباد اتهامات مطرح شده را رد کرد.
هرکسی هنوز منکر این است که پاکستان تجاوزی علیه افغانستان انجام نمیدهد، در جنگهای نیابتی و جنایتهای جنگی سهیم است.
کریس الکساندر که سفیر پیشین کانادا در افغانستان نیز بود، در توییت خود با انتشار عکسی منتسب به نیروهای طالبان گفت: «جنگجویان طالبان منتظر عبور از مرز پاکستان به افغانستان هستند.» او ادامه داد: «هرکسی هنوز منکر این است که پاکستان تجاوزی علیه افغانستان انجام نمیدهد، در جنگهای نیابتی و جنایتهای جنگی سهیم است.»
وی همچنین در توییت دیگری که عکس عمران خان، نخست وزیر پاکستان در آن بود نوشت: «این مرد یک کلاهبردار محض است. یک دروغگوی بیشرم، بدون شایستگی و شارلاتانی که در دهها سال اخیر در بین بیفکرترین افراد طالبان بود و این گروه را تقویت میکرد.»
وی تاکید کرد که عمران خان مانند پوتین تنها مستحق تحریمهای شدید است و روزی در دادگاه لاهه حاضر شود.
زاهد حافظ چودری، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک رشته توییت به این اظهارات پاسخ داد و گفت که اسلام آباد این اظهارات «بیپایه و اساس» را رد میکند.
وی تاکید کرد که جهان اکنون به آنچه پاکستان و عمران خان درباره عدم وجود راه حل نظامی برای درگیریهای افغانستان و نیاز به راه حل سیاسی فراگیر، گسترده و جامع گفته، باور پیدا کرده است.
وی چنین اظهارات را «تاسف بار» توصیف کرد و گفت که این موضوع با طرف کانادایی مورد بحث قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید