یک لیست جالب درباره پیش بینی رای اعتماد به کابینه
آنا/ جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در حالی از روز شنبه آینده در مجلس آغاز میشود که بعضی نمایندگان پیشبینیهایی از وضعیت رأی آوری آنها داشتهاند.
شمارش معکوس برای جلسات رأی اعتماد به دولت سیزدهم آغاز شده و کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز با دعوت از وزرای پیشنهادی دولت جدید در حال بررسی طرحها و برنامههای وزرای پیشنهادی هستند.
به گفته سخنگوی هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی، جلسات رأی اعتماد وزیران از روز شنبه (۳۰ مرداد) آغاز خواهد شد و تا سهشنبه ادامه خواهد داشت.
به نظر میرسد ترکیب کابینه پیشنهادی نظر برخی از نمایندگان مجلس را جلب نکرده است و احتمالاً ۲ الی ۳ وزیر پیشنهادی نتوانند از نمایندگان ملت رأی اعتماد بگیرند.
جمعه گذشته نیز، جعفر قادری، نماینده اصولگرای مجلس درباره لیست وزرای پیشنهادی گفته: «احتمالاً ۴ تا ۵ نفر از وزرای پیشنهادی با رأی عدم اعتماد مواجه میشوند. امیدوارم رئیسجمهوری قبل از موعد بررسی صلاحیتها در هفته آینده، اقدام به جایگزینی آن دسته از وزرای پیشنهادی کند که نظر مساعد نمایندگان را جلب نکردهاند».
همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئترئیسه مجلس هم در یک برنامه تلویزیونی درباره پیشبینی خود از رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی گفته بود: این مسئله قابل پیشبینی نیست اما من فکر میکنم چهار پنجم از فهرست کابینه پیشنهادی رأی میآورند.
اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس نیز در اینباره میگوید: «البته در این لیست وزرای پیشنهادی، دو یا سه گزینه پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد نخواهند گرفت و معتقد هستم بقیه افراد از لیست پیشنهادی براساس معیار توانمندی و تخصص از مجلس رأی اعتماد را خواهند گرفت».
کدام وزرا احتمالاً رأی اعتماد نمیگیرند؟
برخی از وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم چندان با اقبال نمایندگان مواجه نشدند و حسن بیادی دبیرکل حزب آبادگران جوان معتقد است که اکثر نمایندگان مردم در مجلس به چند تن از وزرای پیشنهادی مانند «ورزش و جوانان» و «آموزشوپرورش» واکنش نشان دادهاند و احتمال رأی نیاوردن آنان را قطعی میدانند.
البته وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از انتقادات نمایندگان مجلس بینصیب نبوده است و گمانهزنیهای فراوانی پیرامون اخذ رأی اعتماد وی مطرح است.
در میان وزرای پیشنهادی ابراهیم رئیسی نام حسین باغگلی برای آموزشوپرورش واکنشهای بسیاری را برانگیخته است و برخیها از کارشناسان نمایندگان مجلس نیز معتقدند که وی سوابق لازم در آموزشوپرورش ندارد، اما مالک شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است که اصل موضوع در وزارت آموزشوپرورش، داشتن رویکرد مشخص تحولی است که وزیر پیشنهادی، دارای این رویکرد است.
همچنین محمد سرگزی نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیروهای جوان همیشه بهترین عملکرد را داشتهاند، گفت: نتیجه اعتماد به باغگلی تحول در آموزشوپرورش خواهد بود.
از همان روزی که اعلام شد، حمید سجادی بهعنوان گزینه وزارت ورزش و جوانان مطرح است، زمزمههایی از مجلس مبنی بر مخالفت با این نامزد به گوش رسید؛ بنابر شنیدهها وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان برای دیدار و رایزنی با نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی (تخصصی ورزش) حضور یافت که شنیده میشود تمام ۱۹ عضو کمیسیون به اتفاق آراء با این گزینه پیشنهادی برای وزارت ورزش مخالف بودهاند.
البته اسماعیل حسینزهی عضو فراکسیون ورزش مجلس معتقد است که سجادی میتواند رأی اعتماد مجلس را به دست آورد.
بر اساس اخذ نظر تعدادی از نمایندگان تأثیرگذار مجلس، وضعیت رأی آوری وزرای پیشنهادی تاکنون به شرح زیر است:
*حسین باغ گلی، وزیر آموزشوپرورش: رأی آوری وی ۵۰ -۵۰ است.
*عیسی زارعپور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: رأی اعتماد میگیرد.
*سید احسان خاندوزی، وزارت اقتصاد و دارایی: رأی اعتماد میگیرد.
*حجتالاسلاموالمسلمین سید اسماعیل خطیب، وزارت اطلاعات: رأی بالایی میآورد.
*حسین امیرعبداللهیان، وزارت امور خارجه: رأی اعتماد با آراء حداکثری میگیرد.
* بهرام عیناللهی، وزارت بهداشت: بهاحتمال زیادی رأی اعتماد میگیرد.
*حجت عبدالملکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: اخذ رأی اعتماد وی ۵۰ - ۵۰ است.
*سید جواد ساداتینژاد، وزارت جهاد کشاورزی: با آراء بالایی رأی اعتماد میگیرد.
*امینحسین رحیمی، وزارت دادگستری: رأی اعتماد میگیرد.
*امیر آشتیانی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: با آراء بالایی رأی اعتماد میگیرد.
*رستم قاسمی، وزارت راه و شهرسازی: رأی اعتماد میگیرد.
*سید رضا فاطمیامین، وزارت صمت: رأی آوری وی ۵۰ -۵۰ است.
*محمدعلی زلفیگل، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: رأی اعتماد میگیرد.
*محمدمهدی اسماعیلی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: رأی اعتماد میگیرد.
*احمد وحیدی، وزارت کشور: با آراء بالایی رأی اعتماد میگیرد.
*عزتالله ضرغامی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی: رأی اعتماد میگیرد.
*جواد اوجی، وزارت نفت: احتمالاً رأی اعتماد میگیرد
*علیاکبر محرابیان، وزارت نیرو: احتمالاً رأی اعتماد میگیرد.
*حمید سجادی، وزارت ورزش و جوانان: رأی آوری وی ۵۰ -۵۰ است.
حالا، با توجه به اظهارنظر نمایندگان مجلس پیرامون وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم از سوی رئیسجمهور و بررسی دقیق برنامهها و اظهارات آنها، باید ببینیم در ماراتن رأی اعتماد که از روز شنبه آینده در پارلمان آغاز میشود، کدام گزینهها به خط پایان مجلس و آغاز کار در وزارتخانه مربوطه خواهند رسید.
دیدگاه تان را بنویسید