نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی: اینکه ایران را متهم به فرار از مذاکره میکنند دروغ است
برنا/ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اینکه ما را متهم می کنند به اینکه داریم از مذاکره فرار می کنیم و به مذاکره تن نمی دهیم این دروغ است.
«ابراهیم عزیزی»، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با برنا در خصوص برجام اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و نظام اسلامی ما در حوزه مسائل هسته ای و دیپلماسی هسته ای یک راهبرد کاملا مشخص و معینی را از اول انتخاب و اعلام کرده و روی آن هم ایستادگی کرده است و آن اینکه اساسا باید به موضوع هسته ای به عنوان یک حق مسلم ملت ایران، برای رسیدن به خواسته های صنعتی، اقتصادی، کشاورزی و دارویی توجه و یک نگاه واقع بینانه ای به آن شود و از سوی همه مجامع جهان اسلامی این حق به رسمیت شناخته شود. جمهوری اسلامی معتقد است که این حق مسلم است و هیچ کس نمی تواند این حق را از کشور ما بگیرد.
او افزود: نکته دوم اینکه در طی چندین سالی که از مذاکرات هسته ای و برجامی گذشته، جمهوری اسلامی ایران حاضر بوده با حسن نیت با این موضوع برخورد کند و حسن نیتش هم همین بس، که یک قرادادی که خیلی ها به آن اعتقادی نداشتند بلکه انتقادی زیادی هم به عنوان برجام به آن داشتند را باز هم به عنوان حسن نیت پذیرفت.
عزیزی ادامه داد: سومین نکته اینکه، متاسفانه در طول سالیانی که موضوعی به نام برجام در فرآیند اجرایی قرار گرفت ما شاهد بد عهدی و نقض عهد و بی توجهی کشورهای مقابل اعم از آمریکا و اروپا بودیم و برای جمهوری اسلامی ایران این کاملا غیرقابل قبول است. علیرغم صراحت تصمیمات و توافقاتی که در برجام شده بود کشورهای مقابل از جمله آمریکا و اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکردند و ما بر اجرای تعهدات برجامی مصر بودیم، لکن طرفین موضوع امتناع و پرهیز کردند و نقض عهد کردند که برای جمهوری اسلامی اصلا قابل پذیرش نبود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: می رسیم به شرایط فعلی که راهبرد نظام جمهوری اسلامی این است که چون کشور ما دارای منطق و استدلال است، بنابراین کشور و ملتی که دارای استدلال قوی است از مذاکره هیچ گونه ابا و نگرانی ندارد. اما مذاکره را برای خود مذاکره نمی پسندیم، معتقد نیستیم که بنشینیم و فقط جلسه بگذاریم برای جلسه گذاشتن، مذاکره کنیم برای مذاکره کردن، بلکه اگر بر مبنای یک فرآیند اجرایی که دارای تضامین قطعی باشد همیشه جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را داشته است که با منطق و استدلال قوی مذاکره کند.
او تصریح کرد: پس اینکه ما را متهم می کنند به اینکه داریم از مذاکره فرار می کنیم و به مذاکره تن نمی دهیم این دروغ است. جمهوری اسلامی دارای استدلال و منطق است و دارای یک منطق جهان پسند هم است. الان در مورد وضعیت فعلی برجام جمهوری اسلامی می گوید اول، رفع همه تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران که در طول این سال ها اجرایی و عملی شده است. اروپایی ها و آمریکایی ها اول باید تحریم ها را لغو کنند. دوم، باید متعهد شوند به تصمیمات خود در آینده و تضمین عملی و ملموس بدهند. رفع تحریم ها هم به همین صورت باید به گونه ای قابل ارزیابی و ملموس و عینی باشد و در همه صحنه ها کاملا جمهوری اسلامی آن را لمس کند. سوم، راستی آزمایی است. جمهوری اسلامی ایران به دلیل نقض عهد آنها، دیگر حاضر نمی شود به کشورهایی که چنین راحت نقض عهد می کنند بنشیند و بگوید خوب دوباره روز از نو و روزی از نو، دوباره مذاکره کنیم و حرف بزنیم و غیره.
عزیزی متذکر شد: بنابراین لغو همه تحریم ها و راستی آزمایی و به رسمیت شناختن حقوق حقه ما در موضوع هسته ای سه بحث جدی است. اگر واقعا آمریکایی ها و اروپایی ها و کشورهایی که در موضوع مذاکره با ایران اسلامی به این سوال ها فقط شعار دادند و کوچکترین گام عملی را برنداشتند، حاضر باشند و بیایند پای این چند خواسته جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی این آمادگی را داشته و خواهد داشت حرف بزند و مذاکره کند و منافع ملی خود را از دست نخواهد داد و نگاه جدی به منافع ملی برای آن اصل است. ایران با نگاه به منافع ملی پای هر مذاکره ای می آید و هر صحبت و تصمیمی باید قابلیت اجرایی شدن داشته باشد.
او خاطرنشان کرد: اینکه در آینده برجام می خواهد چه شود جمهوری اسلامی آمادگی برای مذاکره دارد. مشکل از ما نیست کشورهای مقابل ما و اروپایی ها باید تصمیم خود را بگیرند، آیا آمادگی دارند در مقام عمل، خواسته های جمهوری اسلامی را محقق کنند؟ اگر آمادگی داشته باشند، جمهوری اسلامی هم آمادگی دارد. این راهبرد همه نظام اعم از قوه مقننه و قوه مجریه و سایر مراکز تصمیم ساز در موضوع برجام است.
این نماینده مجلس در خصوص احتمال صدور قطعنامه توسط شورای حکام علیه ایران نیز عنوان کرد: شورای حکام نباید در زمین دشمنان ملت ایران و منافع ملی و اساسا در زمین کسانی که مخالف مسیر تصمیمات آژانس هستند بازی کند. شورای حکام اگر بخواهد بر اساس استدلال، منطق و قوانین بین المللی عمل کند علی القاعده باید تصمیماتش غیر از چیزی باشد که اعلام می کند، در عین حال باید شورای حکام موضوع برجام و موضوع هسته ای را در یک چارچوب کاملا منطقی مورد بررسی قرار بدهد.
او تصریح کرد: اگر نقض عهدی از سوی ایران شده مشخص است و اگر نشده طبیعی است که نباید به جهت اینکه برخی سران سلطه روی آژانس تسلط دارند موضع گیری یک طرفه داشته باشد. شورای حکام باید تلاش کند و خود را از آلت دست نظام سلطه خارج کند، اگر خارج کند تصمیمات هوشمندانه ای را می شود از آن انتظار داشت و طبیعی است که اگر تصمیمات و اقداماتش براساس همین خواسته دول زورگو باشد، مورد توجه جامعه جهانی حتما قرار نمی گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید