دلایل قهر شوهر و راهکارهای برخورد با آن
قهر شوهر به دلایل مختلف از جمله جلب توجه و رهایی از طغیان احساسات اتفاق می افتد. قهر کردن شوهر یک روش برای ابراز خشم و عصبانیت است که در هنگام برخورد با آن باید بسیار با سیاست رفتار کنید.
چرا شوهرم قهر می کند؟
قهر کردن یک روش برای نشان دادن خشم و ناراحتی است. قهر کردن به معنی قطع ارتباط است و هنگامی که فردی در یک رابطه قهر میکند میخواهد بگوید که تمایلی برای حرف زدن درباره آن موضوع ندارد و به شما هم اجازه بحث نمی دهد. اما زمانی میتوان یک مشکل را حل کرد که در مورد آن گفتگو شود.
قهر کردن شوهر و مردان ریشه در یک عاطفه و هیجان منفی همراه با خشم دارد و بسته به شدت بحث مدت زمان آن ممکن است به درازا بکشد. البته قهر شوهر همیشه منفی نیست و گاهی قهر کردن شوهر جایگزین رفتارهای بد دیگری مانند کتک زدن، فحش دادن، شکستن چیزی یا ... دارد، که این بسیار هم خوب است.
اما قهر زن و شوهر می تواند آسیب زننده ترین مساله در ارتباط زناشویی باشد و پیامدهای منفی زیادی را در بر دارد.
بررسی دلایل قهر شوهر در رابطه زناشویی:
هنگامی که مردها قهر میکنند ضربان قلبشان 10 تپش در دقیقه آرام تر می شود. هنگامی که مردها قهر میکنند ضربان قلبشان حدود 10 تپش در دقیقه آرام تر می شود و از طریق قهر کردن میخواهند خود را از طغیان احساسات رهایی بخشند. اما زنان برخلاف مردان در این هنگام ضربان قلبشان بالاتر می رود و همین باعث جهت گیری های کاملا متفاوت در مقابل برخوردهای احساسی هر یک از این دو جنسیت میشود.
1. قهر شوهر نشانه اعتماد به نفس پایین اوست
مردانی که زود رنج و حساس هستند اعتماد به نفس پایینی دارند و همیشه در رفتار دیگران به دنبال علایم بی ارزش سازی و توهین به خودشان می گردد و رفتاری که ممکن است سایرین را ناراحت نکند، او را آزرده خاطر میکند.
2. نداشتن مهارت ارتباطی کافی
وقتی مردی که با کوچکترین آزردگی قهر میکند به این معناست که مهارت ارتباطی لازم برای بیان انتظارات و حل مشکلات را ندارد. یکی از دلایل قهر کردن زیاد همسر میتواند این باشد که او بیشتر به دنبال آرامش است تا داشتن یک رابطه واقعی.
گاهی اوقات علت قهر مردان ناامیدی های کوچک است و او فکر میکند ابراز مخالفت یا ناامیدی، نیازمند مجادله و دعواست و بنابراین از این مسئله دوری میکند.
اما نکته مهم این است که قهر کردن روش سالمی برای نشان دادن ناراحتی نیست و او متاسفانه در حال پرداخت هزینه نادرستی برای ایجاد آرامش است.
یکی از مهمترین دلایل قهر شوهر دریافت مهربانی و توجه فرد مقابل است
3. قهر شوهر به دلیل جلب توجه و محبت
یکی از مهمترین دلایل قهر شوهر دریافت مهربانی و توجه فرد مقابل است. از آنجایی که مردان از کودکی یاد گرفته اند احساسات خود را سرکوب کنند و نشان ندهند، قهر کردن را ساده ترین روش برای بیان ناراحتی و کنترل اوضاع می دانند.
هنگامی که فردی قهر میکند در حقیقت از اطرافیان خود سوء استفاده ی عاطفی می کند. برخی از مردان در کودکی برای بهتر شدن رفتار والدین نسبت به خودشان و جلب توجه آنها از روش قهر کردن استفاده می کرده اند و حال از همسرشان نیز انتظار دارند که بی قید و شرط آنها را دوست داشته باشد.مردان نیز همانند زنان علاقه دارند که دوست داشته شوند و به آنها توجه شود و انتظار دارند همسرشان کاری نکند که آنها ناراحت شوند. اما باید توجه داشت که خواسته های بی جا زندگی را تبدیل به جهنم خواهد کرد.
4. قهر شوهر برای ابراز خشم و عصبانیت
قهر کردن یک روش ناسازگارانه و ناسالم برای ابراز خشم است. قهر کردن مانع از رفع مشکلات می شود و مردانی که به راحتی قهر می کنند، توانایی حل مسئله به طور مسالمت آمیز را ندارند.
روش برخورد با قهر شوهر:
1. آرام و منطقی باشید
دقت داشته باشید که اگر همواره در برخورد با قهرشوهرتان از او دلجویی کنید یا به اصطلاح منت کشی کنید، این رفتار در او تقویت می شود و مانند بچه ها یاد میگیرد با قهر کردن به خواسته خود برسد.
در هنگام قهر شوهر باید سعی کنید آرام و منطقی برخورد کنید و با آرامش بدون جنگ و دعوا مشکلتان را حل کنید. هرگونه جر و بحث و دعوا ممکن است باعث لجبازی بیشتر شوهرتان و طولانی تر شدن مدت زمان قهر شود.
البته همانطور که گفته شد شما باید در برخورد با قهر شوهرتان تعادل را رعایت کنید. اگر همیشه حق را به او بدهید و منت کشی کنید او یاد می گیرد در هر بحثی قهر کند. اگر هم برعکس عصبانی شوید و با او بحث کنید باعث لجبازی بیشتر او و در نتیجه طولانی تر شدن بحث و دعوا می شوید.
2. در هنگام قهر شوهر برای مدتی او را تنها بگذارید
هنگامی که همسرتان بعد از دعوا قهر میکند و به لاک خود فرو می رود بهتر است او را برای مدتی تنها بگذارید تا هردو به آرامشی نسبی برسید و با منطق و به دور از خشم و عصبانیت مشکلات را حل کنید.
3. گفت وگو کنید
ناراحتی ها و مشکلاتتان را در دل خود نگه ندارید و همیشه سعی کنید در مورد آن ها به شیوه های گوناگون با همسرتان گفت و گو کنید. اگر فکر میکنید که صحبت کردن ممکن است به بحث و دعوا ختم شود و یا ظاهرا همسرتان به حرف شما گوش نمیکند برای او یادداشت بگذارید و یا پیامک بفرستید. البته از مردان انتظار پاسخ نداشته باشید چون آنها به ندرت اشتباه خود را قبول میکنند و به آن اعتراف می کنند. شاید یکی از علت های قهر شوهرتان این است که فکر میکند در هنگام بحث و صحبت با شما پیروز نمیشود.
4. تسلیم قهر شوهرتان نشوید
بهترین کاری که می توانید در زمان قهر شوهرتان انجام دهید این است که زندگی روزمره خود ادامه دهید و تسلیم قهر او نشوید و به شوهر خود نشان دهید که قهر آنها موجب توجه بیشتر شما نمیشود.
5.دلیل ناراحتی همسرتان را بپرسید
با شوهرتان صحبت کنید تا دلیل ناراحتی اش را بفهمید؛ به تن صدا و زبان بدنتان توجه کنید و خود را عصبی و آماده مجادله نشان ندهید بلکه خود را نگران و همدل نشان دهید. پس از یافتن دلیل ناراحتی اش، قادر خواهید بود تا بهترین روش برای کنترل آن را بیابید. در صورت طولانی شدن قهر شوهرتان حتما به آن واکنش دهید و به جای اینکه مدام از او بپرسید که چرا قهر است او را تشویق به صحبت کردن کنید.
6. از تحقیر کردن همسرتان بپرهیزید
درست است که مدام قهر کردن شوهرتان باعث ناراحتی و عصبانیت شما می شود ولی استفاده از الفاظ تحقیر آمیز موجب سردی و ایجاد فاصله در روابطتان می شود.
مثلا هیچوقت به همسرتان نگویید که چرا مثل بچه ها قهر میکنی یا خیلی قهرو هستی.
7. از یک مشاوره کمک بگیرید
اگر شوهر شما همچنان به قهر خود ادامه میدهد و یا با این روش روز به روز کنترل بیشتری به دست میآورد، به دنبال کمک گرفتن از یک متخصص باشید. از طریق مشاوره میتوانید به شریک خود بفهمانید که قهر کردن هم او و هم شما را مورد آزار و اذیت قرار میدهد.
8. حساسیت های همسرتان را بشناسید
برای پی بردن به علت قهر شوهرتان به دنبال یک الگوی رفتاری در او باشید و زمان هایی که شوهرتان رنجیده و با شما قهر کرده است را مرور کنید و ببینید که او معمولا در واکنش به چه مسائلی قهر میکند و دلیل آزردگی او از شما چه بوده است تا بتوانید حتی الامکان این حساسیت ها و محرک ها را به حداقل برسانید.
9. در برخورد با قهر شوهرتان از شوخ طبعی کمک بگیرید
میتوانید برای رفع تنش و تغییر اوضاع از کمی شوخ طبعی استفاده کنید البته باید مراقب باشید که از شوخی هایتان برداشت بدی نشود که منجر به بدتر شدن اوضاع شود. ولی اگر فکر میکنید همسرتان واکنش مثبتی به داستان های خنده دار و یا کلمات مضحک ندارد از این کار خودداری کنید.
10. به دل نگیرید
برخورد با قهر شوهر میتواند حال شما را نیز خراب کند. سعی کنید روحیه خود را حفظ کنید و نگذارید قهر او بیش از حد بر شما تاثیر بگذارد. اگر امواج و احساسات منفی واقعا به سراغتان میآیند و کم کم موجب آزارتان میشود، خود را دور نگه دارید و از فاصله نظاره گر اوضاع باشید.
11. بر ویژگی های مثبت رابطه و همسرتان تمرکز کنید
تغییر دادن طرف مقابل غیر ممکن است پس حالا که نمی توانید حساس بودن و زودرنج بودن شوهرتان را تغییر دهید بهتر است بر روی موارد و ویژگی های مثبت و دوست داشتنی او تمرکز کنید واز افکار منفی فاصله بگیرید. توجه داشته باشید که هیچکس کامل و بدون نقص نیست و مسلما هر فردی در کنار ویژگی های مثبت شخصیتی، نقاط منفی نیز دارد
طبق قانون جذب هرچقدر که در زندگیتان مثبت نگرتر باشید و نقاط مثبت طرف مقابل را تشویق کنید، باعث گرم شدن زندگی، بهبود رابطه و تقویت شدن رفتارهای مثبت طرف مقابل میشوید.
دیدگاه تان را بنویسید